Протизаконні дії дрогобичанки призвели до зриву сесії Дрогобицької міської ради

11:41 2 Травня 2024

Сьогодні, 2 травня, депутатський корпус Дрогобицької міської ради зібрався на ІІ пленарне засідання сесії. В порядку денному була низка важливих проектів рішень, які не встигли розглянути депутати під час першого пленарного засідання.

В їх числі були й освітні питання – зокрема про перехід ліцею №1 в статус гімназії. Це свідоме рішення керівництва та колективу освітньої установи, яка бажає зберегти в першу чергу початкову освітню ланку.

На жаль, вже друге засідання поспіль, рішення розглянути не змогли. Сьогодні розгляду освітніх питань завадили дії дрогобичанки, яка позиціонує себе активісткою. Жінка, порушуючи норми чинного законодавства та місцевого регламенту, самовільно захопила мікрофон та почала кричати в нього.

Право на виступ на сесії, відповідно до вимог регламенту, надається лише після погодження та голосування депутатів. Попри порушення цієї норми, жінку допустили до мікрофона, однак замість цивілізованого виступу та аргументування власної позиції, вона вдалась в гучні крики та звинувачення, що призвело до зриву сесійного засідання.

Наголошуємо, що всі сесійні засідання Дрогобицької міської ради відбуваються гласно, відкрито та транслюються у режимі онлайн. Відтак факт зриву сесії зафіксований відеотрансляцією та буде переданий правоохоронним органам.

Нагадаємо, жінка вже не вперше організовує такого роду провокативні заходи і зриває роботу сесій міської ради та структурних підрозділів ради, за що свого часу мала обмеження на їх відвідування.

Перейти до вмісту