Здобувають ази туристичної грамотності: ТІЦ започаткував новий навчальний проект для школярів

14:32 6 Квітня 2023

У місті Котермака стартував новий та пізнавальний проект для старшокласників – «Школа амбасадорів Дрогобича. Юніори». Креативний курс навчання Туристично-інформаційний центр міста ініціював спільно із Дрогобицьким науковим Ліцеєм імені Богдана Лепкого. Відтак, 5 квітня, у приміщенні ГО «Молодіжний простір» відбулась перша ознайомча зустріч із ліцеїстами 10-В класу та перша лекція для них.

Привітати юних майбутніх амбасадорів та гідів Дрогобича із початком цікавого навчання завітали заступник міського голови Володимир Коцюба та очільник громади Тарас Кучма.

Думаю кожен із вас чув туристичний слоган нашого міста: «Дрогобич — у ньому вся сіль». І напевне багато хто з вас задавався питанням, а яка ж уся сіль у нашому місті?! Знайте, окрім нашої унікальної солі, яким багатий солевиварювальний завод – сіллю міста, беззаперечно, є його мешканці, кожен із нас. Адже спільно ми творимо наш Дрогобич, несемо правду про нього, плекаємо традиції та надбання. Наше місто настільки унікальне, що закохує в себе з першого погляду, гомонить вулицями, історією знаменитих постатей та споруд. Тому бажаю вам плідного та цікавого навчання, відкриття з нової сторони туристичних принад Дрогобича та бути гідними звання – амбасадори міста!, – побажав присутнім Тарас Кучма.

На учасників проекту чекає ряд цікавих занять: теоретичні матеріали, екскурсії містом, відділи музею та синагоги, театралізована екскурсія, а також гастрономічний тур закладами міста. Такі плани озвучила присутнім керівник Туристично-інформаційного центру Дрогобича Ірина Марків. По завершенні курсу школярі отримають відповідні сертифікати – амбасадор Дрогобича.

До нас звернулась вчителька Дрогобицького ліцею імені Богдана Лепкого Оксана Сливінська з ідеєю про створення навчання про туризм для дітей. Ми радо підтримали, адже вже раніше задумувались над реалізацією такого проекту. Ми хочемо, щоб молодь ще зі школи була знайома з історією свого міста, з його туристичними принадами та родзинками і, щоб діти могли про це розповісти іншим. Наразі, це пілотний проект, поки що з Ліцеєм імені Богдана Лепкого, але якщо все буде добре — будемо планувати і партнерство з іншими навчальними закладами міста та громади. Окрім цього – не виключено, що наш проект стане у нагоді для вибору майбутньої професії старшокласниками, особливо що стосується туристичної сфери або ж професії гідів, — наголосила Ірина Марків, керівниця ТІЦ.

Перше навчання для учнів пройшло креативно та цікаво – діти заповнили туристичну анкету, відтак прослухали лекцію від працівниці ТІЦу Ольги Бунди, опісля ж мали невелику екскурсію вулицями міста, яку для них провів відомий у Дрогобичі гід – Олег Стецюк.

У ТІЦ міста стверджують – і ніші уроки для майбутніх амбасадорів відбуватимуться не менш креативно та захоплююче.

Перейти до вмісту