«Різдвяний конвой»: діти з садочків Дрогобицької громади отримали подарунки від ровесників з Німеччини

16:40 11 Січня 2023

Період різдвяних свят – це гарна нагода дарувати тепло та робити приємність людям, які найбільше цього потребують.

З нагоди Різдва Христового очільник громади Тарас Кучма спільно з керівницею Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксаною Матчишин відвідали дитячі садочки Дрогобицької громади, щоб привітати малюків зі святами та передати подарунки від дітвори з Німеччини. Тож посадовці відвідали садки у Гаях Бійничах, Нагуєвичах, Рихтичах та передали 63 подарункових пакунки малечі. До візитів долучились і керівник відділу освіти Віталій Вовків та його заступник з дошкільної освіти Михайло Марченко.

Сьомий рік поспіль до Дрогобицьких дітей прибуває «Різдвяний конвой». Минулого місяця ми роздали чималу кількість пакунків діткам нашої громади. Оскільки, залишились ще вільні подарунки для малюків 3-6 років, ми вирішили розвезти їх діткам у садочки Дрогобицької громади, – прокоментувала Оксана Матчишин.

Малече в свою чергу дякували гостям за подарунки, колядувала та вінчувала.

Радість Різдва Христового має тривати не один день. Щасливі бачити зацікавлені очі малечі і те, як вони з захопленням розпаковують ці пакунки. Сподіваємось, дарунки від діток з Німеччини їм сподобаються та стануть у нагоді, – наголосив Тарас Кучма.

Додамо, святкові пакунки для діток із Дрогобича та громади збирають та пакують на своє вподобання діти з Німеччини. У пакунках – солодощі, іграшки, одяг, канцелярія, ігри тощо. Благочинну ініціативу німецьких дітей кожного року підтримує організація Rotary International. У межах області координує логістику громадська організація “Народна Самооборона Львівщини”. Відтак, щорічно сотні святкових пакунків скеровувють до Дрогобича та дарують дітям, які найбільше потребують дива.

Напередодні Дня святого Миколая, з ініціативи організації Дрогобицького міського центру соціальних служб, керівник Оксана Матчишин, такі святкові пакунки отримали близько 600 дітей. Це – діти мобілізованих військових, діти із інвалідністю, із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Перейти до вмісту