Розвиток першої міської лікарні Дрогобича оцінив директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова Василь Лазоришинець

10:53 6 Листопада 2019

Перебуваючи на теренах Галичини, до КНП “Дрогобицька міська лікарня №1” завітав Василь Лазоришинець — член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова. У ході візиту, який відбувся на запрошення керівника відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимира Чуби, академік Василь Лазоришинець ознайомився з роботою відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії.

З відомим фахівцем не лише в Україні, а й світі, зустрілися міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, керівник КНП “Дрогобицька міська лікарня №1” Володимир Бігуняк, завідувач відділенням інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Василь Романяк, завідувач кардіологічним відділенням Марія Тидаш.

Почесний гість ознайомився з роботою ангіографа, який запрацював у липні 2019 року. Також оглянув придбане медичне обладнання.

У ході бесіди Василь Лазоришинець позитивно оцінив напрацювання, які за останні роки зроблено у першій міській лікарні, зокрема у сфері кардіології. Також обговорили подальшу співпрацю, стажування лікарів.
До слова, між КНП “Дрогобицька міська лікарня №1” та Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова підписаний Меморандум про співпрацю.

Також у січні-лютому планують провести спільну регіональну конференцію з кардіології. На завершення зустрічі посадовці обговорили доцільність та перспективу розвитку кардіохірургії у Дрогобичі.

Перейти до вмісту