Разом до перемоги: Грецьке місто Катеріні стане побратимом Дрогобича

16:07 25 Червня 2022

Дрогобич розвиває міжнародне партнерство. Завдяки міжнародній гуманітарній допомозі та партнерським відносинам з містами в різних країнах світу, керівництву громади, волонтерам та бізнесу вдається залучати допомогу для потреб військових та переселенців.

В ці дні міський голова Тарас Кучма та його заступник Андрій Ковч перебувають з офіційним візитом у грецькому місті Катеріні. Делегація з України вже мала офіціну зустріч з міським головою грецького міста Костасом Кукодімосом у мерії Катеріні.

Під час зустрічі Костас Кукудімос зазначив, що громада Катеріні солідарна з українським народом і гуманітарна допомога, яку вони на початку війни скерували в Дрогобич, була своєрідним жестом єднання, адже війна росії проти України – це трагедія для всього світу.

Ми стоїмо разом з народом України та об’єднуємо наші голоси з тими, хто вимагає припинення бойових дій, – наголосив мер Катеріні, пан Кукудімос.

Очільники міст також обговорили ситуацію в Україні. Тарас Кучма поділився інформацією про роль Дрогобича у допомозі внутрішньо переміщеним особам та військовим. Також очіьник громади висловив слова вдячності місту Катеріні і його мешканцям за чуйність та допомогу.

Ми безмежно вдячні громаді Катеріні, а також всім, хто сьогодні у будь який спосіб допомагає Україні та її народу. Ми дякуємо Вам, що сьогодні стоїте пліч о пліч з нами і допомагаєте боротися з російським агресором. Сподіваюся, що війна скоро закінчиться і ми зможемо зустрітися з Вами, пане мере, у нашому рідному Дрогобичі, – зазначив очільник Дрогобицької громади Тарас Кучма.

Посадовці з Дрогобича також з грецьким колегою обговорили і подальшу співпрацю та можливість підписання договору про партнерство. Вони наголошують, що мета їхнього візиту – не лише подякувати за вже надану допомогу, а й розширювати коло партнерів та прихильників України, які і надалі допомагатимуть українському народу у протистоянні з російським загарбником.

Впродовж кількох днів українська делегація зустрінеться з депутатами, представниками кількох компаній, здійснить візити до підприємств, закладів для оздоровлення дітей. Знаковою подією стало висадження 30 дерев у рамках глобальної екоініціативи Greening of the Planet, які символізують 30 років незалежності України. Костас Кукудімос і Тарас Кучма посадили спільно одне з дерев, як символ готовності обох сторін до подальшої співпраці.

У межах візиту до Греції долучились і представники бізнесу із міжнародного штабу допомоги українцям – Ганна Крисюк, Костянтин Костирко та Міла Стаучан. Делегати з України взяли участь у низці бізнес-зустрічей, відвідали дітей з України, які проходять в Греції психокорекційну реабілітацію та відпочинок, зустрілись з парламентарями та представниками грецького бізнесу. У підсумку обидві сторони спланували подальшу співпрацю.

Нагадаємо, що у березні громада міста Катеріні надіслала до Дрогобича важливу гуманітарну допомогу: 6 тонн продуктів харчування, медикаментів та засобів гігієни. Цю допомогу було передано для вимушено переміщених осіб.

Разом – до перемоги!

Фото: сайт мерії Катеріні

Перейти до вмісту