Підтримка зі США: школи Дрогобицької громади обладнують безпровідним інтернетом

15:48 17 Червня 2022

З метою забезпечення навчальних закладів якісним швидкісним інтернетом, Дрогобичу вдалось заручитись підтримкою закордонного донора – компанії зі США «Smart Aid», яка неодноразово надавала Україні та зокрема Дрогобицькій громаді гуманітарну допомогу, в тому числі для підтримки людей з числа ВПО.

Цього разу компанія передала Дрогобичу сімдесят Wi-Fi роутерів для обладнання в школах безперебійного швидкісного інтернету.

Завдяки співпраці з закордонними організаціями, нам вдалось отримати обладнання, яке дасть можливість забезпечити школи високошвидкісним інтернетом. Компанія «Smart Aid» передала нам не лише роутери, але й всі необхідні комплектуючі. – розповідає заступник міського голови Андрій Ковч.

Для повного охоплення інтернетом однієї школи треба від шести до восьми таких роутерів.

Окрім них місто отримало комплектуючі матеріали, – комутатори, мережеві кабелі, блоки живлення, конектори та інші матеріали, необхідні для того, щоб обладнати в школах точки бездротового доступу до мережі інтернет.

Роботи розпочали з ліцею №16 імені Юрія Дрогобича – школи, яка від початку повномасштабного вторгнення росії на Україну, чи не найбільше завантажена роботою з гуманітарними вантажами та внутрішньо переміщеними особами.

В школі вже ведуть підготовчі роботи та прокладають кабелі, тож в ближчому часі навчальний заклад зможе похвалитись повним охопленням безпровідним інтернетом.

Нагадаємо, що Дрогобицька громада стала прихистком для багатьох вимушених переселенців. Чимало з них продовжують проживати на базі шкіл, поки вирішується питання з облаштуванням в громаді тимчасового житла для ВПО.

Перейти до вмісту