На Дрогобиччині фіксують зниження ковідної недуги практично вдвічі

14:45 27 Березня 2023

Таку інформацію 27 березня на щотижневій понеділковій нараді озвучив керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. За його словами – за тиждень, що минув зафіксовано 32 нові випадки захворювання на ковід. Тоді як позаминулого тижня було виявлено 76 первинних хворих. У стаціонарі інфекційного відділу Стебницької лікарні станом на ранок 27 березня перебуває 25 недужих. Летальних випадків за минулий тиждень не зафіксовано.

Можемо фіксувати зниження первинно виявлених хворих практично вдвічі. Такі дані безумовно тішать. Стан шпиталізованих осіб – середнього ступеня важкості. При цьому, із загальної кількості 25 ушпиталених пацієнтів – із Дрогобицької територіальної громади лиш двоє недужих. Решта – із сусідніх територій, – прокоментував Володимир Чуба.

Також медики наголошують, що триває і вакцинальна кампанія. Пункти вакцинації у Дрогобичі традиційно працюють в центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, у Стебницькій та районній поліклініках. Там наявна вакцина CoronaVac та Pfizer.

Однак, лікарі додають – наразі буму в пунктах вакцинації не спостерігається. За минулий тиждень на Дрогобиччині імунізувались 62 осіб.

Медики наголошують – вакцинацію в першу чергу слід зробити людям похилого віку та тим, хто має супутні недуги. Імунізація допоможе вберегтись від ускладнень ковідної недуги.

 

Фото: з мережі Інтернет

Перейти до вмісту