Стебницьку міську лікарню відвідали представники американської БО «Core» та  ГО «ГІ Допоможемо разом»: медустанові потрібні донори на капітальну заміну даху

10:04 20 Травня 2024

Оглянули оновлені відділення лікарні та ознайомились із проблемними питаннями – з робочим візитом КНП «Стебницьку міську лікарню» відвідали керівник ГО «ГІ Допоможемо разом» Юрій Безкоровайний та керівниця Благодійної організації американського режисера та актора Шона Пена «Core» Ірина Сахно. Зі сторони влади міста – на зустрічі були присутніми керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, староста міста Стебника Тарас Городиський, його помічник Степан Шулюк та директорка КНП «Стебницька міська лікарня» Наталія Стецик.

Громадська ініціатива «Допоможемо разом» та фундація «Core» – широко опікуються внутрішньо переміщеними особами та всіляко сприяють забезпеченню комфортних побутових умов для ВПО у нових громадах.

Що стосується Стебника – то тут з ініціативи місцевої влади вдалось капітально відремонтувати багатоповерховий гуртожиток, в якому облаштували 32 комфортабельні квартири для осіб з числа ВПО.

КНП «Стебницька міська лікарня», як загальний медичний заклад міста, в свою чергу також з перших днів повномасштабного вторгнення надавала різносторонню медичну допомогу переміщеним особам. Так, у 2023 р. в медзакладі було проліковано 3 019 осіб, а за 5 місяців 2024 р. – 644. Окрім цього, у медзакладі працюють і медики з числа ВПО.

Представники благодійних фундацій оглянули сучасні та оснащені професійною апаратурою відділення лікарні, зокрема: приймальний покій, оновлену реанімаційну, хірургічний відділ і його операційні, в яких здійснюють втручання лапароскопічними методами, кабінет комп’ютерної томографії, поліклінічне відділення та інші.

Загалом, за останні 2-3 роки КНП «Стебницькій міській лікарні» вдалося капітально оновити свої відділення та закупити необхідну апаратуру – як наслідок медзаклад став установою європейського типу із високим рівнем надання медичних послуг. Більшість оновлень вдалось здійснити власним коштом, завдяки акумульованим ресурсам від НСЗУ.

Однак, за словами керівника відділу охорони здоров’я Володимира Чуби та керівниці лікарні Наталії Стецик на сьогодні існує дві проблеми, які лікарня самотужки не може вирішити – це утеплення фасадів медзакладу та найголовніше – заміна покрівлі над головним корпусом лікувальної установи та інфекційним відділенням. Покрівля, якій 18 років з часу проведення останніх ремонтних робіт, була зроблена неякісно. Як наслідок – останній поверх лікарні, на якому розташоване пульмонологічне відділення, затікає. Під загрозою затоплення апаратура та палати відділення. Відтак, стан покрівлі не дозволяє і здійснити ремонт цього вкрай важливого відділення.

Провести самостійно заміну даху медустанові складно – ціна питання ремонту над головним корпусом – 7,7 млн.грн, над інфекцією – 3,2 млн.грн. Тож медики висловили сподівання на підтримку Міжнародних фундацій та проєктів.

У свою чергу Ірина Сахно та Юрій Безкоровайний запропонували керівниці медзакладу надати їм фото та відеоматеріали, які підтверджують затікання пульмологічного відділення також і самостійно оглянули проблемні місця та кабінети. Відтак – пообіцяли звернутись та озвучити проблему перед Міжнародними  грантодавцями.

Перейти до вмісту