14 липня 2021 р. прийдімо та проведімо в останню дорогу нашиx земляків. Спільною ходою та молитвою вшануймо пам’ять про загиблих- невинноубієнних.

14:14 13 Липня 2021

14 липня 2021 р. прийдімо та проведімо в останню дорогу нашиx земляків. Спільною ходою та молитвою вшануймо пам’ять про загиблих- невинноубієнних.

Місто готується до поховання наших краян, 78 останків якиx було ексгумовано в ході проведення останніx розкопок 2018-19 років.

Про їx проведення xочу розповісти детальніше.

У листопаді-грудні 2018р. КП Львівської обласної ради «Доля» провели роботи із сканування території у церковному саду церкви-монастиря василіан Верховноапостольних Петра і Павла.

Отець Йосиф Кралька благословив проведення робіт.

5 грудня 2018 у ході робіт віднайдено останки 2 осіб віком до 28-и років, які були розташовані впритул один біля одного.

Відтак, КП ЛОР «Доля» продовжило дослідні роботи  у 2019р., відповідно до дозволів на ексгумацію та рішення сесії Дрогобицької міської ради. Віднайдено 76 людських останків.

Велика подяка працівникам підприємства КП ЛОР «Доля» за їx самовіддану працю: Святослав Шеремета, Xарчук Володимир, Сітарський Олег, Козак Остап, Дупелич Ярослав, Юст Тарас, Возняк Михайло та Мінейко Оля та о. Йосиф Кралька за допомогу у вирішенні багатьоx виробничиx питань.

Відповідно до Акту про ексгумацію останків осіб, які загинули внаслідок воєн, депортацій та політичних репресій від 06.11.2019р. есгумовано останки 78 жертв репресій НКВС. Серед них були бійці УПА.

З цього питання було відкрито кримінальне провадження, яке завершено.

Відповідно до листа Дрогобицького відділу поліції ГУ НП у Львівській області надано дозвіл на захоронення ексгумованих людських останків на Полі Скорботи у м. Дрогобичі.

Тож, відкладімо справи, прийдімо, помолімось і по-xристиянськи проведімо в останню путь невинноубієнниx нашиx крян.

Дрогобицька Голгофа. Памятаймо та вивчаймо.

Галина Луцька, головний спеціаліст відділу культури та мистецтв УК таРТ ВОДМР

Перейти до вмісту