“Час творити” в Палаці мистецтв

16:27 2 Липня 2021

Час творити в Палаці мистецтв

Вернісаж молодої художниці Наталки Пастухової створив справжнє свято у Палаці мистецтв минулої неділі. Авторка виставки – людина яскрава, особистість непересічна, жінка, яка понад усе любить життя і людей, що є джерелом натхнення для неї. До своєї творчості колишня дрогобичанка ставиться з особливим пієтетом, як до благословенного дару Небес. Вона малює все: свої барвисті сни і улюблені краєвиди, психологічні портрети і філософські рефлексії, переносить на полотно дивовижні історії та легенди, малює біль і смуток, та найбільше – любов, якою живе та надихається щоднини.

Наталка Пастухова – людина творча і людина мистецтва. В юності опанувала скрипку, згодом працювала на телебаченні, а кілька років тому несподівано для себе відкрила ще одну грань своєї обдарованої натури. Малювання стало для неї великим одкровенням, яке продовжує дарувати чи не найбільше задоволення сьогодні у житті. Мисткиня не має професійної освіти, проте її сміливість та розкутість, а ще віра в себе дозволяють успішно експериментувати у різних жанрах та стилях. Твори Наталки Пастухової вражають розмаїттям тем, а ще енергетикою та експресією. Її картини сповнені життям!

Презентувала головну дійову особу музейної імпрези завідувачка відділу європейського мистецтва Надія Кікта. Про свої враження від вернісажу говорила директорка музею Алла Гладун.

Підтримати художницю прийшли друзі, родичі, колишні однокласниці зі школи №4, однокурсники та педагоги Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. Василя Барвінського, де навчалась Наталка Пастухова свого часу. Відкриття виставки переросло у жвавий творчий діалог мисткині з гостями. Вона залюбки ділилась цікавими історіями написання тієї чи іншої роботи, трактувала символізм образів та оригінальні назви своїх творів.

Загалом атмосфера, що панувала у Палаці мистецтв, сприяла спілкуванню, обміну думками, харизма авторки та енергетика її робіт не залишили жодного байдужого в залі та подарували усім піднесений настрій від зустрічі з прекрасним.

Запрошуємо Вас відвідати персональну виставку Наталки Пастухової «Час творити» з 10:00 до 17:00 щодня у Палаці мистецтв за адресою вул. Шевченка, 38. Виставка триватиме впродовж липня.

Перейти до вмісту