Для підтримки військових на передовій: ансамбль «Верховина» провів благодійний концерт за підтримки трьох громад

14:43 22 Травня 2023

Вчора, 21 травня, Заслужений Прикарпатський Ансамбль пісні та танцю України «Верховина» провів благодійний концерт за підтримки Дрогобицької, Трускавецької та Бориславської громад.

Мета заходу – збір коштів на придбання антидронової рушниці для одного з військових підрозділів, що виконує бойові завдання з захисту України на передових позиціях фронту.

Об’єднаними зусиллями вдалось організувати та провести грандіозний концерт, глядачі якого мали змогу впродовж двох годин насолоджуватись неповторною народною творчістю «Верховини» – пісенною, танцювальною та навіть акторською.

Концерт пройшов у трускавецькому палаці культури імені Шевченка. Його відвідали понад сімсот глядачів – представників Трускавецької, Дрогобицької та Бориславської громад. Під час заходу вдалось додатково зібрати 26 тисяч 340 гривень, які передали до загальної збірки на придбання антидронової рушниці для військових.

«Дякуємо всім, хто підтримав нашу акцію та долучився до збору коштів. Ми продовжуємо наші благодійні акції та віримо, що незабаром зможемо провести головний концерт – з нагоди нашої перемоги» – наголосив директор ансамблю Сергій Дмитрієв.

Професійне виконання вокальних та танцювальних номерів зривало гучні аплодисменти залу, що вкотре було доказом того, що українська народна творчість була, є та завжди буде символом незламності та сили духу українського народу.

На цьому наголосили голови трьох громад, які були присутні на заході – міський голова Дрогобича Тарас Кучма, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та міський голова Борислава Ігор Яворський.

«Війна триває. На жаль, сьогодні вона проходить зовсім не в такому вигляді, як всі звикли її бачити. Це війна новітньої техніка, війна дронів. Часто наші військові гинуть, або отримують сильні поранення через те, що їм бракує антидронової техніки. Тому я дякую сусіднім громадам, дякую всім, хто прийшов та підтримав акцію «Верховини». Хлопцям ця підтримка – дуже важлива» – відзначив міський голова Тарас Кучма.

З початком повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Заслужений Прикарпатський Ансамбль пісні та танцю України «Верховина» регулярно проводить благодійні акції та концерти, з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України, – такі заходи проводились як в Україні, так і за кордоном. Завдяки їх проведенню вдалось залучати додаткову гуманітарну допомогу та проводити збір коштів на підтримку військових підрозділів, які боронять Україну від ворога.

Перейти до вмісту