Стрий та Самбір переймав в Дрогобича досвід роботи інспекторів з паркування та благоустрою

8:19 14 Січня 2022

Дрогобич, який рік поспіль успішно реалізовує проект із впровадження платних паркувальних зон в центральній частині міста. Оскільки, за розробленою концепцією – наближені до центру вулиці повинні бути пішохідними, відповідно зручними та безпечними для мешканців та туристів. Аналогічне правило сповідує чимало європейських міст.

Окрім того, місто Котермака, зокрема інспектори з паркування та благоустрою відділу безпеки та контролю Департаменту міського господарства, проводять контроль та здійснюють штрафування водіїв за неналежно припарковані автівки в центрі міста та на платних паркувальних майданчиках. Як на ділі виглядає цей процес – дрогобицькі інспектори 13 січня наочно продемонстрували, за допомогою спеціальної техніки, своїм колегам-інспекторам із Стрия та Самбора, які завітали у Дрогобич перейняти досвід.

Мова іде про систему штрафів за припарковані автівки, які порушують правила дорожнього руху.  Зокрема, паркуються в зоні дії знаків: «Зупинка заборонена» та «Стоянка заборонена». Таких несумлінних водіїв ми штрафуємо на 200 грн. за порушення паркування. Здійснювати процес штрафування нам допомагає єдина система ЮНІП, за якою маємо доступ до транспортних засобів і фіксуємо порушення, – розповів начальник відділу безпеки та контролю Департаменту міського господарства Василь Климків.

За словами Василя Климківа, тільки за минулий рік місцевими інспекторами з паркування було оштрафовано водіїв на суму в 1 млн. 300 тис.грн. Усі кошти скеровано в місцевий бюджет.

Що стосується міст-сусідів Стрия та Самбора – то вони лиш на початку цього шляху. Тому досвід нашого Дрогобича – колегам був корисним та цікавим. Ми провели спільні рейди із нашими інспекторами, продемонстрували як на ділі виглядає увесь процес, як працює система ЮНІП, як ми виявляємо авто порушників, фіксуємо ці порушення  та виписуємо штрафи. Інспектори міст-сусідів побаченим були вражені – тож і надалі надаватимемо їм підтримку та будемо ділитися досвідом і новими напрацюваннями,  – доповнив Василь Климків.

Перейти до вмісту