Із сесії Дрогобицької міської ради: депутати затвердили бюджет Дрогобицької громади на 2023 рік

15:00 24 Листопада 2022

Відбулась чергова сесія Дрогобицької міської ради. Депутати розпочали засідання з запитів та звернень, а згодом – затвердили проект головного документу, за яким планує жити громада – бюджету Дрогобицької громади на 2023 рік.

Серед актуальних питань, які порушували міські обранці в ході озвучених запитів та звернень, були питання діяльності КП «Тарком», звіт по роботі якого мають розглянути вже на наступній сесії.

Також було обговорено питання облаштування в парку Культури та відпочинку відкритої ковзанки. Станом на сьогоднішній день там облаштовують тимчасову споруду. Фірма отримала дозвіл на розміщення тимчасової споруди відкритої ковзанки, яка функціонуватиме в парку впродовж зими. Депутати обговорили питання прав, зобов’язань і обмежень, щоб реалізований проект доповнив мікрорайон парку корисними зимовими атракціями, але контроль за парком та його збереженням залишався за містом.

Також в ході запитів та звернень було порушено питання ремонту доріг та роботи пошти у Верхніх Гаях.

Згодом депутати розглянули та затвердили зміни до бюджету Дрогобицької громади 2022 року, затвердили звіт по виконанні бюджету за 9 місяців 2022 року та розглянули проект бюджету на 2023 рік.

Його представила депутатам начальниця фінансового управління Оксана Савран, яка відповіла на запитання та коротко ознайомила присутніх з запланованим фінансуванням галузей громади.

Так як в наступному році можливе зменшення фінансування деяких галузей та можливе скорочення державної субвенції на освіту ще на 10%, бюджет Дрогобицької громади на 2023 рік намагаються розподілити таким чином, щоб в разі дефіциту фінансування тої чи іншої важливої галузі, громада змогла її підтримати.

Окрім цього на наступний рік передбачене фінансування програми депутатської діяльності, в ході якої кожен депутат матиме змогу на власний розсуд розподілити 200 тисяч гривень бюджетних коштів – використавши їх на ремонти чи благоустрій власного округу чи підтримку важливих на його думку громадських ініціатив.

Незважаючи на економічно важкий час та війну в країні, у Дрогобицькій громаді виконується бюджет та збалансовано фінансуються всі пріоритетні напрямки.

Цільові програми фінансової підтримки кожної галузі депутати розглядатимуть на наступному пленарному засіданні сесії Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту