У селі Воля Якубова відзначили 130-річчя з дня народження Полковника Андрія Мельника

16:35 11 Грудня 2020

Андрій Атанасович Мельник — український державний, військовий, та політичний діяч. Голова Проводу Українських Націоналістів, другий голова ОУН. Один з найближчих соратників Полковника Євгена Коновальця. 12 грудня виповнюється 130 років від дня його народження.

З цієї нагоди у п’ятницю, 11 грудня, у селі Воля Якубова відбулися урочистості.

На початку заходу представники духовенства на чолі з владикою СДЄ УГКЦ Ярославом Прирізом відслужили чин панахиди.

Участь у дійстві взяли депутати Верховної Ради України, керівництво області, району, депутати міської ради, воїни та небайдужі громадяни.

Вшанували величну постать Андрія Мельника також й міський голова Тарас Кучма та його заступник Андрій Ковч, які разом з учасниками дійства взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Полковнику.

«Пам’ятайте, що вирішальними для України є тільки власні сили українського народу. Ці сили створимо лише тоді, коли попри нашу жертовність, нашу національну солідарність і карність усунемо зі своїх рядів всі труднощі, непорозуміння та роздори і збережемо єдність духа та чину серед нас!», – із «Заповіту» Андрія Мельника.

Зазначимо, що у відділі історії та природи музею «Дрогобиччина» облаштовано кімнату-музей імені Андрія Мельника, яка є єдиною в Україні та світі. Про це повідомила Марія Головкевич – старший науковий працівник музею «Дрогобиччина».

Перейти до вмісту