У рамках урочистої академії «Країна Франкіана» Палац мистецтв презентує виставковий проект «Сучасники Івана Франка у документах музею «Дрогобиччина»

11:37 29 Травня 2020
У рамках урочистої академії «Країна Франкіана» Палац мистецтв презентує виставковий проект «Сучасники Івана Франка у документах музею «Дрогобиччина». На виставці представлені документальні матеріали із фондів музею про людей, які відіграли помітну роль у житті та творчості письменника. Це – вчителі малого Франка зі школи оо. Василіян та гімназії, друзі-гімназисти, зокрема, Іполит Погорецький та Іван Чапельський, у родинах яких хлопець часто гостював, відомі сучасники, з якими він приятелював.
Уляна Кравченко, Володимир Кобрин, Євген Олесницький, Олександр Козловський, Андрій Чайковський та Едмунд Солецький – ці відомі історичні постаті, життя яких було не лише тісно пов’язане з нашим краєм, але й перепліталося з долею Великого Каменяра.
Початок нафтового промислу у сусідньому Бориславі мав великий вплив на творчість Івана Франка, а також дружба та допомога відомого письменника та директора бориславської школи Стефана Коваліва.
Серед матеріалів, що експонуються, є документи Протоігумена Ч.С.В.В. Платоніда Філяса, що мав стосунок до похорону Франка,та полковника УСС Гриця Коссака, що брав безпосередньо участь в організації поховання.
Відкриття виставки відбудеться 29 травня 2020р. о 12.00 год. у Палаці мистецтв. Запрошуємо всіх, кому дорога пам’ять про великого Сина дрогобицької землі.
Перейти до вмісту