У разі виникнення перебоїв з водопостачанням можна скористатись вуличними криницями: перелік та розташування

12:50 3 Листопада 2022

У зв’язку з віяловими відключеннями електроенергії та у випадку пошкодження або руйнування об’єктів критичної інфраструктури може статися так, що доступ до питної води буде тимчасово обмежений, або ж відсутній.

На щастя наразі у Дрогобицькій територіальній громаді немає проблем ні з електроенергією, ні з подачею води. Однак у разі виникнення перебоїв з водопостачанням можна скористатися вуличними криницями, яких в Дрогобичі та Стебнику є 430 (у Дрогобичі 393, в Стебнику 37)

Розміщення та кількість криниць, — дивіться в переліку дислокація криниць.

Для того, щоб колодязь не став резервуаром всіляких бактерій і мікроорганізмів, періодично повинні проводитися дезінфекція колодязя і його чищення, лабораторний контроль якості питної води.

Для проведення санації колодязя пропонуємо здійснити наступні рекомендації завідувача Дрогобицького районного відділу державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ігоря Майкута, – доступні в додатку Рекомендовані варіанти очищення води в домогосподарствах для гуманітарних організацій.

Саме тому звертаємось до всіх свідомих жителів нашої громади (мешканців міст Дрогобича, Стебнника та всіх старостинських округів) з проханням, якщо на Вашій вулиці, подвір’ї чи на прибудинковій території викопана криниця, якою довгий час ніхто не користувався, привести її до ладу та продезинфікувати. Закликаємо всіх згуртуватися та спільно забезпечити себе резервним джерелом водопостачання!

Також нагадуємо, що джерела в Нагуєвичах, Модричах, Меденичах, Криниці, Стебнику (поблизу церкви Різва Пресвятої Богородиці) можуть стати хорошою альтернативою централізованому водопостачанню.

Відділ економіки Дрогобицької міської ради

Перейти до вмісту