У Дрогобичі на період навчального року школярам відновили безоплатний проїзд у громадському транспорті

16:58 1 Вересня 2022

З початком нового навчального року у Дрогобичі відновили пільговий проїзд в громадському транспорті для учнів. Зокрема, безоплатний проїзд для школярів передбачено у період з 07:30 до 20:30 год. Скористатись цим правом учні мають змогу при наявності учнівського квитка, виданого закладом освіти, у якому вони навчаються. Для отримання такого квитка варто звертатись до дирекції навчальної установи.

Для учнів, які відвідують секції та гуртки у позашкільний час, також передбачено безкоштовний проїзд при умові, якщо є відповідне посвідчення про навчання в таких закладах. Для отримання такого посвідчення потрібно звернутись до керівництва позашкільного закладу освіти, де навчається і розвивається дитина.

Окрім цього, право на пільговий проїзд мають і діти з багатодітних сімей, за умови пред’явлення посвідчення багатодітної сім’ї.

Як стверджують в Управлінні інвестицій та економічного розвитку, зазвичай, у дітей початкової та середньої школи водії не запитують про посвідчення та оплату за проїзд. Винятки можуть становити діти підліткового віку, зокрема учні 9-11 класів, які пересуваються великими групами у вечірній час доби.

У разі виникнення будь яких непорозумінь на рейсах між водіями та школярами, батьки можуть звертатись в Управління інвестицій та економічного розвитку ДМР, каб. 215, тел. 2-25-45. Для оперативного вирішення проблеми, заявникам необхідно вказати номер автобуса та час, коли трапився конфлікт.

Перейти до вмісту