У Дрогобицькій громаді впроваджують показники стандарту «Сталі міста та громади. Показники міських послуг і якості життя»

10:41 18 Листопада 2022

За ініціативи міського голови Дрогобича Тараса Кучми та першого заступника Ігоря Германа, цими днями відділ економіки спільно з Інститутом міста Дрогобича розпочали роботу щодо впровадження показників стандарту ДСТУ ISO 37120:2019 «Сталі міста та громади. Показники міських послуг і якості життя». Такі показники та дані важливі для формування бюджетних програм та створення умов економічного зростання, а також вдосконалення механізмів управління розвитком громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості.

Окрім цього, ці показники використовуватимуться для відстеження та моніторингу успішності діяльності міста. Для досягнення сталого розвитку необхідно брати до уваги всю систему громади – стверджують фахівці. Планування майбутніх потреб має враховувати поточне використання та ефективність ресурсів для кращого планування на майбутнє.

На даний час проведено обговорення основних бюджетних програм та результативних показників, їх виконання для місцевого бюджету з керівництвом та фахівцями департаменту міського господарства, фахівцями відділу охорони здоров’я та освіти.

В кінцевому результаті планується отримати важливі показники, які будуть відображені в відкритих наборах даних та будуть використані при формуванні Програми соціально-економічного та культурного розвитку Дрогобицької міської територіальної громади на 2023 рік.

Перейти до вмісту