Україномовні книги деокупованим містам: у Дрогобичі оголосили збір літератури для дітей та молоді східних та центральних областей України

16:08 8 Листопада 2022

Дев’ятий місяць триває російсько-українська війна. Окупант не тільки руйнує наші міста та знищує енергетичну систему країни, але й прицільно викорінює культуру, національний дух та забороняє мову на окупованих територіях. В українських містах, якими пройшов російський чобіт та які вдалося звільнити – загарбники масово нищили або ж спалювали бібліотечні фонди з україномовними книгами. Відтак, змінювали вивіски назв вулиць та міст на російський лад.

Підтримати населення деокупованих міст україномовними книгами закликають у Дрогобицькій міській раді. Цими днями з ініціативи заступника міського голови з гуманітарних питань Андрія Ковча – оголошено збір україномовної літератури для дітей та молоді східних терен України.

Дрогобич систематично скеровує численні гуманітарні вантажі на східні терени України. Однак бачимо, що не лишень продуктів харчування, засобів гігієни та теплого одягу потребують українці деокупованих міст. Як розповідають наші захисники – чимало дітей та молоді міст, які вдалось звільнити від окупації, не маю що читати через зруйновані бібліотеки. Допомогти дітям виховуватись в національних традиціях та підтримати їх – наш обов’язок. Тому спільно із відділом сім’ї та молоді ми ініціюємо збір україномовної літератури в деокуповані міста. Книги потрібні на різні вікові категорії – від казок, байок, оповідань до енциклопедій та віршів. Спільно маємо допомогти деокупованим міста відновитись та плекати українські традиції, мову та культуру, – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

Книги збирають у Дрогобицькій міській раді кабінет 210 – відділ сім’ї та молоді. Видання можуть бути і вживані, однак охайні, підклеєні та не розмальовані. Окрім україномовної літератури – можна приносити і канцтовари та розфарбовки для малечі.

Перейти до вмісту