Туристична галузь міста розвивається попри війну та підтримує ЗСУ

15:16 3 Лютого 2023

Кожен на своєму місці тримає фронт та допомагає воїнам. Із часу повномасштабного вторгнення окупантів на територію України – влада, бізнес, мешканці та волонтери допомагають захисникам та скеровують свої зусилля на підтримку українського війська.

Свою лінію фронту тримає Туристично інформаційний центр Дрогобича. За словами керівниці центру Ірини Марків – працівники ТІЦ спільно із Управлінням культури систематично організовують благочинні квести містом, екскурсії тощо. Вилучені кошти скеровують воїнам.

Також цими днями було організовано презентацію книги “Шлях позначений сіллю. Соляна історія Сходу України”. Під час презентації – ЦПГА “КРИЛА” ГО Оксана Дрогомирецька розповіли про соляну спадщину Бахмута, Соледару, Кремінної та Лисичанська.

Спільно із Управлінням культури та розвитку туризму нещодавно було проведено різдвяно-новорічний фото-квест містом. Переможці отримали брендовані призи.

Окрім цього – щоденно ТІЦ для гостей міста та дрогобичан проводить екскурсії на вежу ратуші. Підйом відбувається двічі на день – о 12:00 та 16:00 год.

Із перших днів війни – Туристично інформаційний центр міста надавав послуги Гуманітарно-інформацінйого центру. Зокрема, в питаннях необхідної інформації ВПО, їхнього поселення, отримання різнопланової допомоги.

Що стосується туристичних потоків в місто – то за даними Ірини Марків послугами ТІЦу за січень 2023р. скористалось 619 осіб. У попередні роки – 2022р. – 1 214 осіб, 2021р. – 550осіб. Найчастіше Дрогобич відвідують внутрішні туристи із – Київської, Львівської та Харківської областей. Щодо зовнішніх туристів – то місто Котермака цікаве бразилійцям, полякам, естонцям.

У місті постійно впроваджують нові екскурсійні маршрути, напрацювання та цікаві квести.

За твердженнями Ірини Марків – ще минулого року ТІЦ відновив анкетування відвідувачів. Працівники туристично інформаціного центру цікавляться відгуками гостей міста щодо вражень про Дрогобич та побажаннями щодо змін у місті. Свої думки можна надсилати – https://docs.google.com/…/1CVDHRZsAACOPKUtLmHom7lw…/edit

Перейти до вмісту