Статус багатодітної сім’ї, опікунство та піклування: актуальні питання обговорили на Координаційній раді з питань сім’ї та молоді

9:56 13 Липня 2022

12 липня 2022 року під головуванням заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань Андрія Ковча відбулось чергове засідання координаційної ради з питань сім’ї та молоді при виконкомі Дрогобицької міської ради.

В ході засідання розглянули ряд питань щодо надання статусу багатодітним сім’ям громади та підстав видачі відповідних посвідчень. Так багатодітна сім’я, утворена після повторного шлюбу, і в якій виховуються діти від попереднього шлюбу, має право на отримання статусу тільки на підставі документів, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків, а саме: рішення суду із зазначенням місця проживання дитини одним із батьків після розірвання шлюбу, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання одного із батьків недієздатним чи безвісти відсутнім, у разі смерті одного з батьків – свідоцтво про смерть, у разі усиновлення – свідоцтво про народження дитини із внесеними змінами.

Також обговорювалося питання отримання пільг багатодітними сім’ями. Зокрема тим сім’ям, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Опікун має право отримувати пільги, передбачені ч.3 з врахуваням умов, визначених ч.4 статті 13 Закону України «Про охорону дитинства».

Також розглядались питаня щодо припинення статусу, вилучення посвідчень тощо.

За консультацією щодо отримання статусу багатодітної сім’ї та відповідних посвідчень звертатись у відділ сім’ї та молоді виконкому Дрогобицької міської ради або у відділ-центр надання адміністративних послуг (ДІЯ Центр), з питань нарахувань пільг – в управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради.

Обговорення відбулось за участі відділу сім’ї та молоді – начальниці відділу Олександри Пашко та головного спеціаліста відділу Ірини Галайдіної, керівниці ДІЯ Центру Оксани Тішиної, начальника управління соціального захисту населення Івана Терлецького, начальника відділу-служби у справах дітей Ігоря Якима та головної спеціалістки управління правового забезпечення Галини Костик.

Перейти до вмісту