Стати помічником Святого Миколая: у міськраді розпочали підготовку до щорічної благодійної акції для потребуючих діток

15:35 28 Листопада 2022

З року в рік соціальні служби міської ради, службовці та меценати долучаються до благодійної акції «Подаруй дитині диво до Святого Миколая». Акція спрямована на дітей соціальних категорій, які найбільше очікують на диво та подарунки від Чудотворця та хочуть відчути його турботу і опіку.

Цього року, в умовах повномасштабної війни, благодійна акція матиме дещо інший формат, аніж у попередні. Так, під головуванням очільника громади Тараса Кучми, цими днями відбулося засідання робочої групи за участі профільного заступника Андрія Ковча та керівників соціальних служб. Посадовці напрацьовують базу даних дітей соціально вразливих категорій та вивчають їхні потреби.

Ми дали клич по навчальних закладах міста, а також чекаємо списки від соціальних служб із найбільш потребуючими родинами, які виховують дітей. Маємо сподівання, що охопимо ці родини затребуваними подарунками – теплими речами, пледами, термосами, наборами побутової хімії тощо, – прокоментувала Лідія Жгута, начальниця відділу організаційного забезпечення роботи керівництва та старост ДМР.

Коли подарункові набори будуть сформовані їх традиційно розвезуть до потребуючих родин. Як стверджує міський голова Дрогобича Тарас Кучма – підтримка дітей у час війни – важлива місія влади. Оскільки через стрес, пов’язаний із військовим станом, діти потребують перезавантаження та віри в диво.

Свято Миколая – це реалізація дитячих мрій. Цьогоріч ми повинні докласти максимальних зусиль, щоб допомогти Чудотворцю втілити в життя дитячі мрії найбільш потребуючої малечі нашої громади. Мусимо забезпечити цих дітей подарунками, які допоможуть їм перезимувати та принесуть користь. Тому нам потрібно об’єднати зусилля, щоб жодна дитина не залишилася без уваги. Переконаний, що як і в минулі роки, до нашої ініціативи долучаться благодійники – місцеві підприємці, спонсори та меценати. Разом втілимо дитячі мрії та подаруємо їм частинку своєї любові і тепла, – наголосив Тарас Кучма.

Усіх бажаючих, які мають змогу долучитись до щорічної благочинної акції та потішити потребуючих діток, особливо з числа підприємців чи власників дитячих магазинів, просять зголошуватись у мерію міста. Чужих дітей як і чужого горя не буває!

Перейти до вмісту