З новими оселями: у Стебнику вручили ключі від квартир вимушено переміщеним особам

11:21 24 Серпня 2022

Понад 4 тисячі вимушено переміщених осіб з початку повномасштабного вторгнення окупантів на наші землі були змушені мігрувати з зони бойових дій та прибули в Стебник. Із наближенням початку навчального року – керівництвом міста було поставлено завдання переселити ВПО із навчальних закладів в комфортабельні оселі. Перший вагомий крок в цьому напрямку зробили – 23 серпня на День державного Прапора у місті Калійників урочисто вручили ключі від повноцінних осель вимушено переміщеним особам, які стали в чергу на отримання житла.

32 квартири облаштували на вулиці А.Мельника в приміщенні колись занедбаної споруди освітнього гуртожитка. В будівлі провели повне перепланування кімнат та капітальний ремонт покрівлі, фасаду, підвели необхідні комунікації. Як наслідок – в будинку облаштували 32 кімнати (4 однокімнатних та 28 двокімнатних осель), розрахованих для 150 людей.

Роботи виконували у три зміни понад 150 будівельників, серед яких працювали і люди з числа ВПО, що мешкають в Стебнику. За сумлінно виконану роботу у стислі терміни міський голова Дрогобича вручив головному генпідряднику будівництва – Івану Демку, керівнику компанії «Еко-тепло» почесну грамоту.

За 52 дні і 15 годин був облаштований цей будинок. Роботи виконано під ключ: кожна з квартир має ремонт, облаштовано душові кімнати. Окрім того від наших польських партнерів очікуємо на меблі – це ліжка, матраци, постіль тощо. Також благодійні організації з Польщі передали побутову техніку. Одним словом ми стараємось створити людям максимально комфортні умови для переселення і проживання людей, які залишились без житла, – наголосив у вступному слові очільник громади Тарас Кучма.

Кульмінацією дійства стало вручення ключів від нових осель переміщеним особам. Їх Тарас Кучма вручав спільно із керівником ЛОВА Максимом Козицьким, який того дня завітав оглянути та привітати щасливих мешканців нового житла.

Дуже приємно робити такі подарунки людям, які через війну залишились без даху над головою. Цей проект вдалося реалізувати у спільній синергії ЛОВА із керівництвом міста Дрогобича у стислі терміни. Дякую усім, хто долучився до ремонту цього об’єкта. Дуже приємно чути від місцевих керівників, що наші переселенці знаходять роботу на Дрогобиччині, виховують тут своїх діточок та облаштовують свій побут, – зазначив Максим Козицький.

На врученні ключів від нових осель був присутній і президент міста-побратима Дрогобича Битома – Маріуш Волош. Саме громада Битома на прохання Тараса Кучма долучилася до ремонтних робіт стебницького гуртожитку. У місто Калійник було скеровано будівельні матеріали та плитку, якою викладені душові кімнати та робочі поверхні кухонь в будинку. За непосильну допомогу громаді Дрогобича міський голова Тарас Кучма вручив Маріушу Волошу орден за меценатство та благочинність.

Війна в Україні – це наша спільна справа. Від початку війни ми долучилися до допомоги нашому місту-побратиму Дрогобичу. Разом з громадою Битома, ми раді, що спільно реалізували цей проект. Ми контактуємо з міським головою Тарасом Кучмою щодо ситуації і намагаємося надавати усю необхідну допомогу. Спільно до Перемоги!, – зазначив президент міста Битома Маріуш Волош

Додамо, реконструкцію гуртожитку розпочали у червні поточного року у межах обласної Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, коштів місцевого бюджету та спонсорських коштів. Загальна вартість об’єкту 25 мільйонів гривень, з яких 10 мільйонів гривень –кошти виділені із обласного бюджету. Нові оселі перебуватимуть у комунальній власності міста.

Загалом, дрогобицька громада одна з перших громад в області, в якій створено уповноважений орган для обліку внутрішньо переміщених осіб, що потребують житла для тимчасового проживання. Зазначені функції покладено на Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту