Рятують пацієнтів: благодійники з Італії передали два апарати ШВЛ для першої міської лікарні

14:26 28 Лютого 2023

Час війни – не тільки період непростих випробувань у всіх сферах життєдіяльності громад, але й період нових можливостей та налагодження комунікації із Міжнародними фундаціями та партнерами. Так, з перших днів повномасштабного військового вторгнення окупантів на українські землі – чимало міжнародних благочинних фондів та меценатів скеровують свою допомогу в Дрогобич. В такий спосіб – міжнародні партнери засвідчують свою підтримку народу України.

В числі перших, хто безпосередньо підтримав Дрогобич – міста-побратими із Польщі, меценати із Латвії, Хорватії, Німеччини, Франції, Чехії тощо. Допомога надходила та надходить різностороння – це і карети швидких, і медикаменти, і перев’язочні матеріали та багато іншого. Частину допомоги – акумулюють на місцях та розподіляють між медичними установами міста та територіальної громади, частину – скеровують в деокуповані міста та на передові позиції до воїнів.

У ці дні КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» отримала чергову допомогу від Благодійного Фонду з Італії «Malve di Ucraina, Associazione Ucraina a Verona». У місто Котермака скерували два нові апарати штучної вентиляції легень.

Така апаратура вкрай необхідна нашій медичній установі. Оскільки, бувають випадки, коли є кілька важких пацієнтів – і мусимо усіх забезпечити необхідною медичною допомогою. Апарати вентиляції легень уже задіяні в роботі медиків. Так, один із них ми розмістили в реанімаційному відділенні лікарні, інший – у відділенні інтервенційної кардіології – там вони і рятують щоденно людські життя, – наголосив генеральний директор КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба.

Медик пояснює – апарати штучної вентиляції легень найперше необхідні при реанімації важких пацієнтів. Андрій Коцюба додає – у ці дні лікарня очікує на ще один аналогічний апарат від Благодійного Фонду «Польська місія медична».

Така допомога для медичних закладів міста є вкрай важливою, оскільки окрім місцевого населення, послугами меддопомоги активно послуговуються й внутрішньо переміщені особи та військові.

Перейти до вмісту