Ремонт вулиці Стрийської: що перевіряє Держаудитслужба та коли стартують роботи?

11:07 30 Березня 2023

Цьогоріч у Дрогобичі проведуть ремонт дороги на вулиці Стрийській, від вулиці Лесі Українки до перехрестя з вулицею Винниченка. Відповідний тендер було проведено на майданчику публічних закупівель Prozorrо. Станом на сьогоднішній день ведеться підготовка до початку ремонтних робіт.

Паралельно Державною аудиторською службою України проводиться моніторинг проведеної процедури публічних закупівель. Відповідний наказ про початок моніторингу розміщений на сайті електронної системи публічних закупівель України ProZorro.

Тим часом інформацію про проведення перевірки вже зараз масово тиражують в соціальних мережах, подаючи її «під соусом» чергової мільйонної афери.

У Департаменті міського господарства наголошують – перевірки Держаудитслужби є звичною практикою на різних етапах проведення тендеру та будь-якому етапі виконання самих робіт.

Державна аудиторська служба має право перевіряти кожен етап процедури закупівель. При чому уповноваженим до таких перевірок є будь-який регіональний офіс державної структури.

Нагадуємо, що участь у тендері на ремонт дороги брали три компанії: ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ», ТзОВ «АВТОМАГІСТРАЛЬ-ПІВДЕНЬ» та ПП «ВЕСТІНВЕСТБУД».

Перші двоє учасників, які подали на торги свої пропозиції, незважаючи на нижчу ціну, допустили технічні помилки, які не припустимі, щоб визначити учасників переможцями. Переможцем тендеру було визначено ПП «ВЕСТІНВЕСТБУД». Інші учасники не оскаржували рішення, що свідчить про визнання як допущених помилок, так і результатів проведеної процедури.

Наразі Департаментом міського господарства підготовлено всі необхідні документи та станом на сьогоднішній день очікується дозвіл на початок ремонтних робіт.

Моніторинг Держаудитслужби триватиме до 11 квітня, після чого Департамент міського господарства, який оголошував тендерні закупівлі, отримає висновок проведеної перевірки. Він або підтвердить повну законність проведеної процедури публічних закупівель, або надасть свої зауваження чи корективи до процедури.

Департамент в свою чергу може визнати та врахувати їх, або ж оскаржити отримані зауваження.

Нагадуємо, проект передбачає капітальний ремонт дороги з заміною водогону на вулиці Стрийській, від перехрестя з вулицею Лесі Українки до перехрестя з вулицею Винниченка. В тому числі проект включає облаштування тротуарів на відрізках дороги, які цього потребують.

Перейти до вмісту