Під час відзначення Дня міста, на потреби ЗСУ зібрали майже шістдесят тисяч гривень

20:43 23 Вересня 2022

Впродовж кількох днів місто Дрогобич, яке славне видобутком солі, титанами думки і слова, патріотично з місією допомогти Збройним Силам України, відзначив день своїх уродин.

Зважаючи на війну росії проти України, усі заходи в місті носили благодійний характер: на різних локаціях та мистецьких заходах було розставлено скриньки, у які всі охочі мали змогу задонатити на потреби наших захисників.

Оскільки День Дрогобича припадає на свято Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня, дрогобичани відзначили одразу три важливі для міста дати: християнське свято, 931-у річницю з Дня заснування міста та 600-ту річницю надання Дрогобичу Магдебурзького права.

З нагоди таких поважних ювілеїв в місті впродовж кількох днів проводилось чимало мистецьких, літературних та культурних заходів. До привітань рідного міста долучились освітні та культурні установи, дитячі та молодіжні організації, а також громади національних меншин у межах Фестивалю культур «Свій кут», який відбувся 20 вересня.

Як повідомили в Управлінні культури та розвитку туризму з усіх заходів вдалося акумулювати майже 60 тисяч гривень. Понад 4 тисячі гривень зібрали на ярмарку «Дрогобицький Крам». Близько тисячі гривень – під час концерту і майстер-класів у Народному домі імені Івана Франка. Майже 7 тисяч зібрали під час презентації «Дрогобицької ковбаси». Охочі зробити селфі у фотозоні «Дрогобицька осінь» задонатили майже 3,4 тисячі гривень. Зі скриньок волонтери нарахували більше 17,5 тисяч гривень.

За інформацією управління інвестицій та економічного розвитку, підприємці, які презентували свою продукцію на крафтовому ярмарку, задонатили 27 тисяч гривень.

Перейти до вмісту