Присягнули на вірність Україні та її народу

19:53 3 Червня 2022

Лави захисників на Дрогобиччині знову поповнилися свідомими та відважними добровольцями. У Дрогобицькій громаді створено два добровольчі формування територіальної оборони. Відповідно до Закону, добровольчі формування територіальних громад підпорядковуються підрозділу територіальної оборони району.

У п’ятницю, 3 червня, у Дрогобичі добровольці знову складали присягу. Участь в урочистому дійстві взяли очільник ЛОВА Максим Козицький, керівництво РВА та громад району, заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба, командири добровольчих формувань Дрогобицької територіальної громади №1 та №3, депутат райради Руслан Щерба, владика Ярослав Приріз.

Сьогодні сто днів великої війни. Сто днів горя з одного боку, а з іншого – сто днів мужності, хоробрості, відповідальності. Сто днів великої перемоги добра над злом. Сто днів, як наші мужні офіцери, солдати, герої боронять нашу землю. Дякую вам за відповідальність, за честь та гідність, за ваше рішення боронити нашу землю, – звернувся до добровольців Максим Козицький.

Цього дня 150 добровольців територіальних громад Дрогобицького району проявили свою громадянську позицію і присягнули на вірність Україні. Серед цих добровольців 14 з Дрогобицької МТГ.

Війна об’єднує. Щодня ми бачимо, як мешканці нашої громади допомагають війську та українському народу. Ще у березні ми створили добровольче формування нашої громади. Сьогодні лави добровольців поповнили чоловіки та жінки, які всім серцем і душею вірні Україні та її народу. Схиляємо голови перед мужністю кожного добровольця. Переконаний, перемога за нами!, – прокоментував сьогоднішнє дійство заступник міського голови Володимир Коцюба.

Нагадаємо, формування добровольчого батальйону відбулося на основі Наказу голови ЛОВА Максима Козицького від 9 березня 2022 року №13/22 «Щодо реалізації заходів, пов’язаних із утворенням добровольчих формувань територіальних громад Львівської області», з дотриманням норм чинного законодавства України.

Перейти до вмісту