Поліція Дрогобича відкрила справу за фактом недільних подій на площі Ринок

20:54 15 Червня 2020

Фото з мережі Інтернет

Більше 700 підлітків у неділю, 14 червня, зібрались на площі Ринок у Дрогобичі взяти участь у грі-квесті із пошуку так званих «закладок» фінансового характеру, організованій місцевим інстаблогером. Діти не дотримувалися соціальної дистанції і жоден серед них не мав засобів індивідуального захисту.

Про проведення такого масового заходу, що категорично заборонено в умовах карантину, не було повідомлено ні відповідні структурні підрозділи ДМР, ні правоохоронні органи.

У понеділок, 15 червня, у Дрогобицькій міській раді під час засідання комісії ТЕБ та НС за участі правоохонців обговорили безприцидентний випадок, результатом якого, за словами медиків, може стати збільшення кількості хворих на COVID-19 впродовж наступних 7-10 днів. Адже, як твердять медики, молоді люди із сильнішою імунною системою, можуть хворіти безсимптомно, але при тому бути носієм вірусу і заражати інших, наприклад, своїх рідних – дідусів та бабусь.

У поліції Дрогобича зазначають, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 325 ККУ. Вона передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Перейти до вмісту