Перші кроки у доросле життя: у Дрогобичі відбулась посвята першокурсників у студенти ДДПУ

11:38 19 Вересня 2022

У неділю 18 вересня, в залі Народного дому ім. Івана Франка відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка.

Захід розпочали хвилиною мовчання, щоб вшанувати героїв України, які віддали своє життя за її незалежність, серед яких були і колишні студенти університету.

З цінними настановами та словами привітання до першокурсників звернулась ректор та професор університету Валентина Бодак.

Дорогі студенти, сьогодні ви стали сім’єю одного із найкращих педагогічних університетів України. Ви вливаєтесь у дружню родину освітян, які впродовж багатьох десятиліть творили і творять історію нашої української держави. У стінах нашого університету ви здобудете добрі знання і зможете продовжити навчання у престижних європейських університетах. Вступивши сюди, ви засвідчили те, що ви, насамперед, любите Україну, ви хочете навчатись в Україні та заради України. Сьогоднішні першокурсники — не лише мужні та відважні, а й надзвичайно відповідальні люди за долю своєї держави. Саме вам визначена місія відбудови та розвитку української держави, — привітала студентів Валентина Бодак.

З вітальним словом до першокурсників звернувся і капелан університету, отець Олег Кекош, який привітав молодь з початком навчання та побажав цікавого студентського життя і нових звершень.

Урочисто вся студентська спільнота зачитала Кодекс честі студентів Дрогобицького державного педагогічного університету, зобов’язавшись бути вірним Україні, сумлінно вчитись, оберігати українську мову, примножувати славні традиції університету та бути гідними високо звання студента Дрогобицького державного університету імені Івана Франка. Після чого ректор університету Валентина Бодак вручила першокурсникам символічний студентський квиток.

Після урочистої частини свої музичні привітання для першокурсників та всіх присутніх у залі подарували творчі студенти університету. Окремим сюрпризом стало вітання Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю «Верховина».

Офіційна частина посвяти завершилась зустріччю першокурсників із керівництвом факультетів у своїх навчальних корпусах. Там студенти детально дізнались про свій розклад, нові дисципліни та познайомились з кураторами.

Перейти до вмісту