Перше місце «ВЕРХОВИНКИ» у «Яскравій країні-2020» – Трускавець

17:14 13 Січня 2020

Вітаємо Народний ансамбль танцю «Верховинка» Дрогобицького Народного дому ім. І.Франка та його художнього керівника Богдану Кос із здобутим 1-им місцем на XI Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна -2020» у Трускавці!

Під час відбірного етапу 10 січня 2020 р. «Верховинка» представила нас суд глядачів і журі хореографічні композиції «Весела полонина» та «Гопак». Для виступу у Гала-концерті 12 січня організатори фестивалю обрали танець «Весела полонина». І знову виступ наших земляків зібрав гучні оплески зали Палацу культури ім. Т.Шевченка.

Під час урочистого нагородження «Верховинка» отримала у нагороду Диплом за перше місце та грошовий Сертифікат на 300 євро для участі у фестивалі танцю в Болгарії влітку цього року. Окрему подяку від журі отримала керівник ансамблю Богдана Кос.

Дипломами за перші місця у різних вікових категоріях та призами також нагородили: Народний аматорський театр танцю «Гармонія» (м.Решетилівка Полтавської області), Колектив народного танцю Коледжу культури і мистецтв «Дністрові зорі» (м.Самбір) та Зразковий ансамбль танцю «Зіронька» (Дніпро).

А Гран-прі фестивалю у категорії «Хореографія» здобув Народний аматорський театр танцю з Полтавщини  «Гармонія» (м.Решетилівка).

У категорії «Вокал», де серед виконавців була представлена чи не вся Україна, визначати найкращих членам авторитетного журі довелося дуже непросто. Тож, окрім декількох призових місць у різних категоріях, як компроміс присудили аж два Гран-прі. Їхні володарі – юні талановиті співачки Єва Мєчкало (м.Київ) та Валерія Жиркевич (м.Дніпро).

Одне із других місць серед вокалістів виборола дрогобичанка Мар’яна Коцеміра.

Фото Ярослава Грицика.

Інформація Дрогобицького Народного дому ім. Івана Франка

Перейти до вмісту