Очільник ЛОДА Максим Козицький у Дрогобичі: У місті готуються до V Церемонії вручення Міжнародної премії імені Івана Франка

21:48 19 Серпня 2020

Через тиждень у Дрогобичі відбудеться грандіозна науково-культурна подія – V Церемонії вручення Міжнародної премії імені Івана Франка.

Як повідомив голова Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус, 4 серпня між Львівською ОДА та Фондом було підписано Меморандум про співпрацю та партнерство, спрямовані на популяризацію Івана Франка.

У середу, 19 серпня, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький завітав до Дрогобича, де взяв участь у нараді щодо підготовки до проведення V Церемонії вручення Міжнародної премії імені Івана Франка.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, спілкуючись з очільником області, зазначив, що Премію імені Івана Франка можна прирівняти до Нобелівської, адже до цього процесу залучено міжнародну спільноту науковців.

Голова Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус розповів, з якими потугами вдалося відстояти право проведення Церемонії у Дрогобичі. Також поділився намірами популяризації Каменяра в Україні та світі.

До слова, цьогоріч у зв’язку з карантином дійство буде відбуватися просто неба, а оголошення лауреата відбудеться безпосередньо у день церемонії.

Під час зустрічі були присутні й керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради – Олег Яводчак, Ірина Кушнір, Петро Кос, Алла Гладун, Марія Супрун, а також директор заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, ректор Дрогобицького педагогічного університету Надія Скотна та проректор Юрій Вовк. Тож посадовці обговорили й підготовку до відзначення 165-ї річниці з дня народження Івана Франка, яку відзначатимуть наступного року. Обговорили й майбутнє культурної спадщини міста та регіону.

Максим Козицький оглянув приміщення Народного дому, яке за останні п’ять років вдалося суттєво відремонтувати, побував у Франковій світлиці.

«Важливо, що є співпраця громадянського суспільства з державною владою. Тому ми докладемо всіх зусиль, щоб пропагувати Івана Франка і його батьківщину в Україні та за її межами. Особисто для мене – величезна честь бути на такій події. Я обов’язково 27 серпня буду у Дрогобичі та Нагуєвичах», – підбив підсумки зустрічі Максим Козицький.

Перейти до вмісту