Окреслили алгоритм дій щодо допомоги Новій Каховці після її деокупації: у мерії Дрогобича відбулась робоча зустріч очільників міст

15:40 6 Вересня 2022

Цими днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма прийняв делегацію із міста-побратима Нової Каховки. У Дрогобич прибув міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. Разом з міським головою участь у зустрічі взяв керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Володимир Коваленко коротко розповів про ситуацію в місті, постійні обстріли та втрати Нової Каховки в питанні культурних надбань, промислових та житлових фондів.

За твердженнями Володимира Коваленка – з міста виїхали понад дві третини жителів. Особливо цей процес активно почався після формування мережі шкільних закладів, які окупанти хочуть перевести на російську мову.

Під час евакуації мирного населення та численних обстрілів – чимало мешканців Нової Каховки, серед яких і діти, отримали стрес, психологічні травми, є й такі, які потребують медичної реабілітації та лікування.

Міський голова Тарас Кучма запевнив, що медичні заклади Дрогобича готові надати усю необхідну допомогу, забезпечити процес лікування та реабілітації усім, хто його потребує.

У ході робочої зустрічі обговорили чіткий алгоритм дій допомоги Новій Каховці, який херсонському місту може надати Дрогобич після його деокупації.

На звершення бесіди – Тарас Кучма висловив сподівання, що наступна зустріч двох міських голів відбудеться в місті-побратимі Дрогобича – Новій Каховці під українським прапором та мирним небом.

Перейти до вмісту