На Покрови у Дрогобичі вшанують пам’ять і подвиг захисників української держави

17:26 12 Жовтня 2022

Свято Покрови Пресвятої Богородиці у час війни набуває особливої символічності. Цього року воно покликане додати українцям ще більшої віри в перемогу – бо боронимо найцінніше для кожного з нас – нашу Батьківщину.

Ще з прадавніх часів, спочатку українські козаки, відтак упівці, а сьогодні мужні воїни ЗСУ відстоюють нашу волю, територіальну цілісність та дають гідну відсіч ворогу, який зазіхає на наші кордони та кровавим чоботом топче нашу землю.

Відтак щорічно 14 жовтня українці вшановують всіх, чия мужність та героїзм заслуговують найвищої пошани: оскільки на цей день припадає кілька важливих свят – Покрови Пресвятої Богородиці, День заснування українського козацтва, День створення УПА, День захисників і захисниць України. Кожне із цих свят є уособленням духу героїзму наших воїнів та їхньої незламності.

Щоб вшанувати пам’ять усіх захисників та захисниць, які в різні часи боронили Україну від загарбників – у Дрогобичі 14 жовтня молитимуться за усіх воїнів та збиратимуть кошти в підтримку ЗСУ.

Як розповіла керівниця відділу культури та мистецтв ДМР Леся Татарська, 14 жовтня на площі Замкова Гора о 12 годині відбудеться молитва за воїнів. Відтак, буде виставлено патріотичні інсталяції та триватиме благочинний збір коштів – варитимуть куліш, за продаж якого закуплять ліки від застуди для наших захисників.

Окрім цього, програмою передбачено театралізоване дійство за участі Раневицького народного театру на патріотичну тематику – в одностроях козаків та упівців театрали відтворять історичні міні сценки.

Керівництво громади разом з військовими у ці дні відвідають могили захисників і захисниць, полеглих за Україну і вшанують їхню пам’ять.

Перейти до вмісту