На День вишиванки у Дрогобичі провели етнопоказ вишиваних колекцій та зібрали кошти на підтримку ТРО

11:28 20 Травня 2022

19 травня площа Замкова Гора згуртувала поціновувачів української вишивки, які прийшли зачаровуватись красою нашого національного коду — стародавніми рушниками, сорочками та сукнями.

Найперше глядачі мали змогу ознайомитись з колекцією вишитих сорочок від «Мистецької Батьківщини» Надії Кузан та насолодитись красою етновиробів дизайнерки Оксани Сокол, у колекції якої були присутні відбитки Дрогобицького краю. Дизайнерка підготувала дефіле вишиваних одностроїв, моделями виступили талановиті діти Дрогобича. Присутні оплесками зустрічали кожен вихід моделей.

Містян також не залишили і без частування. Усі охочі мали змогу скуштувати бойківський хліб на заквасці та паленички з капустою від засновниці етнокомплексу «У Дворі» Любові Кузик.

Окрім цього, благочинний захід був насичений пісенними виступами творчих колективів міста та територіальної громади, виставкою саморобних авторських ґерданів та інших виробів, тривав й благодійний ярмарок.

В другій частині заходу – на площу Замкова Гора завітала творча команда благодійного пісенного марафону «Співай задля перемоги» разом із Трускавецьким інформаційно-курортним центром. Виконавці подарували слухачам патріотичний настрій та зачарували своїм виконанням українських пісень. Для слухачів виступили: Юліана Вайда, Софія та Соломія Ямелинець, Анастасія Строкова, Василь Гамар, Юрій Дякунчак, Олексій Діброва, Мар’яна Коцеміра, Ігор Гроховський, Ірина Навроцька та Давид Кадимян. Ведучими були Марія Настьошин і Володимир Наконечний.

Загалом на благочинному заході вдалось зібрати 18 825 гривень, з яких 11 тис. гривень з благодійної ярмарки, 7050 гривень із скриньки благодійних пожертв та 775 гривень із продажів етнокомплексу «У Дворі». Усі зібрані кошти передадуть на потреби окремого батальйону сил Дрогобицької Територіальної оборони імені Петра Сагайдачного.

Захід ініціювало Управління культури та розвитку туризму, зокрема Леся Татарська, начальниця відділу культури та мистецтв.

Культурну програму ініціювало Управління культури та розвитку туризму з метою збору коштів для потреб військових.

Перейти до вмісту