Відділ культури та мистецтв

Начальник відділу:
Татарська Леся Романівна

Код ЄДРПОУ:

44231052

Контакти

Адреса:
82100 м. Дрогобич, вул. І. Франка, 20


Телефон:
(03244) 2-22-05

E-mail:

[email protected]

[email protected]

[email protected]


Facebook:
Сторінка управління

Графік роботи:

Понеділок–Четвер
09:00 до 18:00
П’ятниця
09:00 до 17:00
Обідня перерва
12:00 до 13:00

Графік прийому:

Понеділок/П’ятниця

11:00 – 12:00

  • Реалізація політики в галузі культури та мистецтва, управлінням закладами, підприємствами і організаціями культури та мистецтв, що належать до комунальної власності міської ради, координує діяльність закладів культури та мистецтва, що не належать до комунальної власності.
  • Розробка проектів цільових програм та прогнозів розвитку мережі закладів культури та мистецтв, комплексного вирішення проблем галузі культури та мистецтв в містах Дрогобичі та Трускавці.
  • Сприяння відродженню і розвитку культури та мистецтв українського народу, національних меншин, які проживають в містах Дрогобичі та Стебнику.
  • Організація матеріально-фінансового забезпечення закладів, підприємств і організацій культури та мистецтв, що належать до комунальної власності.
  • Забезпечення реалізації політики з питань культури та мистецтв, створює умови для розвитку професіонального театрального, музичного, хореографічного, циркового, образотворчого, декоративно-ужиткового, народного мистецтва, самодіяльної народної художньої творчості, сприяє комплектуванню та поповненню фондів музею, картинної галереї, бібліотек, організації виставок.
  • Проведення фестивалів, виставок творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.
  • Організування обліку, охорони, реставрації, використання і популяризації пам’яток матеріальної та духовної культури в містах Дрогобичі і Стебнику.
  • Розробка і внесення в установленому порядку пропозиції щодо створення меморіальних комплексів, пам’ятників, пам’ятних знаків, здійснює контроль за їх спорудженням на високому художньому рівні.
  • Сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, художніх промислів та ремесел, дбає про розвиток духовної культури національних меншин, які проживають в містах Дрогобичі та Стебнику.
  • Сприяння покращенню мережі і матеріально-технічної бази установ культури та мистецьких навчальних закладів, раціональному використанню кадрів культури і мистецтв.
  • Вживання заходів, спрямованих на розвиток творчої ініціативи трудових колективів, сприяє соціальному захисту працівників культури та мистецтв.
  • Організація бухгалтерського обліку і звітності у закладах культури та мистецтв міст Дрогобича і Стебника.
  • Забезпечення контролю за додержанням правил охорони праці і техніки безпеки на підприємства, установах, організаціях культури та мистецтв, розташованих на території міст Дрогобича та Стебника.
  • Розглядає відповідно до чинного законодавства клопотання і вносить подання про нагородження працівників культури та мистецтв, які особливо відзначилися, державними нагородами, президентськими відзнаками та присвоєння їм почесних звань України, застосовує згідно з чинним законодавством України інші форми морального і матеріального заохочення працівників культури та мистецтва за досягнення у творчій, педагогічній, культурно-просвітницькій і виробничій діяльності.
  • Налагодження стосунків та співпраця з міжнародними, всеукраїнськими, обласними організаціями і фондами у галузі культури та мистецтв.
  • Здійснення контролю за виконанням Закону України «Про охорону культурної спадщини», інших нормативно-правових актів «Про охорону культурної спадщини».
  • Аналізує стан охорони пам’яток історії в місті, які становлять культурну цінність, з метою збереження та подальшого використання.

Начальник відділу – Татарська Леся Романівна

Головний спеціаліст – Клепач Галина Орестівна

 

Біографічна довідка Керівника

Рік народження: 1972

Місце народження: Україна, м. Дрогобич

Освіта: повна вища:

Дрогобицький державний педагогічний інститут імені Івана Франка, спеціальність «Педагогіка методика початкового навчання»  кваліфікація – спеціаліст, 1994 р.

 20 років трудового стажу

Нагороди, почесні звання:

Почесна грамота Дрогобицького міського голови з нагоди проведення Благодійного балу в місті Дрогобичі.

Декларації про доходи

Декларації посадових осіб доступні за посиланням: https://public.nazk.gov.ua/

Річний план закупівель

Звіти по допорогових закупівлях

Реєстр договорів

Бюджетні запити

Перейти до вмісту