Максим Козицький відзначив Дрогобицьку громаду за реалізацію житлових проектів для ВПО

17:15 17 Серпня 2022

Будівництво житла для ВПО – вкрай важливе завдання для органів місцевого самоврядування та державної влади під час війни. Важливо й те, що споруджене житло не підлягає передачі у приватну власність. Відтак буде на балансі громади і у подальшому може використовуватися для соціальних потреб.

Вчора на офіційній сторінці голови Львівської обласної військової адміністрації опублікували повідомлення про створення на Львівщині ще 570 місць для проживання вимушених переселенців, зокрема для працівників підприємств, які переїхали на Львівщину з областей, де тривають активні бойові дії.

Облаштування житла для вимушено переміщених осіб дає можливість не тільки вивільнити для нормального освітнього процесу школи, у яких знайшли тимчасовий прихисток вимушені переселенці, але й зробити капітальний ремонт у гуртожитках та інших будівлях, які роками не використовувались.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Максима Козицького.

На Програму реалізації інфраструктурних проєктів у Львівській області додатково скерували 54,4 мільйони гривень з обласного бюджету, з них 13,6 мільйонів – допомога Республіки Польща.

Кошти підуть на облаштування:
– 420 додаткових місць у гуртожитках Новороздільського, Олеського та Нижанковицького професійних ліцеїв, гуртожитку у селі Неслухів, а також Роздільському дитячому будинку-інтернаті;
– 150 додаткових місць у гуртожитку Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу.
Також посадовець відзначив громади, які погодилися на співфінансування житлових проектів для ВПО, серед яких – Дрогобицька.

Окремо дякую Стрийській, Червоноградській, Дрогобицькій та Івано-Франківській територіальним громадам, які погодилися співфінансувати житлові проєкти для ВПО. Іншим територіальним громадам та донорам пропонуємо долучатись, – йдеться у повідомленні.

Враховуючи додаткові кошти, які скерували сьогодні, гідні умови для проживання на Львівщині отримають близько 2700 осіб з числа вимушених переселенців – людей, які через державу-терориста росію втратили дім та змушені починати все спочатку.

Нагадаємо у Дрогобичі для ВПО споруджують житло за технологією модульного будівництва. У цей будинок можна заселити близько 80 осіб.

У Стебнику, в приміщенні колишнього гуртожитку, завершують облаштування 32-х квартир для вимушених переселенців.

Перейти до вмісту