Коли у Дрогобицькій громаді розпочнеться опалювальний сезон?!

13:35 24 Жовтня 2022

Під час щотижневої наради у міській раді, окрім низки поточних питань, обговорили й старт опалювального сезону та температурний режим у комунальних закладах громади.

Як доповів керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як – підприємство вчасно підготувалось до початку опалювального сезону. Однак наразі опалення не вмикають, так як для цього немає необхідних передумов.

Головною передумовою для початку опалювального сезону є температурний режим. Середньодобова температура повітря повинна бути нижчою 8 градусів Цельсія протягом трьох днів, – наголосив Ігор Хом’як.

Зараз середньодобова температура повітря перевищує цей показник приблизно на 5 градусів Цельсія, тому наразі розпочинати опалювальний сезон – недоцільно. Більше того, синоптики цього тижня прогнозують зростання температурного режиму повітря.

Нагадаємо, під час цьогорічного опалювального сезону діятимуть встановлені державою ліміти споживання газу. Тому КП «Дрогобичтеплоенерго» намагається економити газ та переходить на альтернативні види опалення. Минулого тижня в місті запустили котельню, яка працює на щепі та відходах аграрного сектору. Завдяки їй підприємство знизить споживання газу на 20%.

Перейти до вмісту