За рік у Дрогобичі інспектори з паркування виписали штрафів на 2,6 млн грн

13:05 28 Грудня 2022

Інспектори з паркування моніторять вулиці міста на факт дотримання правил дорожнього руху, правил стоянки та парковки автомобілів.

Відтак за порушення ПДР в частині парковки-стоянки та несплату послуг паркування транспортних засобів на облаштованих платних парковках міста – на водіїв чекають штрафи.

Системна робота дає можливість забезпечувати дотримання правил дорожнього руху, запобігає хаотичному паркуванню транспортних засобів та поповнює місцевий бюджет коштами, які можна в подальшому скеровувати на розвиток інфраструктури та благоустрою міста.

Від початку року інспекторами з паркування у Дрогобичі було зафіксовано 6594 порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, на загальну суму 2 648 220 гривень.

Про це інформує відділ безпеки та контролю Департаменту міського господарства.

Зокрема було зафіксовано 1626 порушень в частині несплати послуг паркування транспортних засобів на загальну суму 325 тисяч гривень.

Нагадаємо після масованих ракетних обстрілів та спричинених ними проблем з електроенергією, термінали не працювали, відтак парковки певний час були відкритими та функціонували в безоплатному режимі.

З сьогоднішнього дня, 28 грудня, платні автоматизовані парковки знову відновили свою роботу. КП «Служба муніципального управління» забезпечуватиме безперебійну роботу автоматизованих терміналів, незалежно від подачі електроенергії.

Неавтоматизовані платні парковки на вулицях Данила Галицького, Івана Франка, Лисенка та Шолом-Алейхема наразі працюватимуть у змішаному форматі, так як не всі паркомати забезпечені резервними джерелами живлення.

Водіїв закликають дотримуватись правил дорожнього руху, не залишати транспортні засоби в непередбачених для цього місцях та спільно дбати про культуру паркування автомобілів у місті.

Перейти до вмісту