За міжнародними стандартами: учні Гімназії №10 навчатимуться на освітній програмі від американської IT-компанії Solve.Care

11:11 30 Травня 2023

29 травня у Дрогобицькій Гімназії №10 імені Євгена Коновальця відбулось офіційне відкриття IT-лабораторії Care.Schools за сприяння IT-компанії Solve.Care спільно з Concordia International College.

Care.Schools – це Міжнародна дистанційна школа, яка доповнює мережу середньої освіти в Україні та дозволяє дітям отримати подвійний атестат про закінчення середньої освіти України та Канади.

За словами Галини Косовець, яка координує програму в Україні, з атестатом Міжнародної дистанційної школи учні матимуть змогу вступити в університети Великобританії, Канади, США та будь-якої англомовної країни світу. Окрім цього, після навчання діти значно збагатять свій словниковий запас, зможуть розуміти, вільно спілкуватись та мислити англійською мовою.

За даною програмою у Гімназії №10 навчатиметься 10 учнів 6-7 класів. Для комфортного навчання компанія Solve.Care надала Гімназії вісім ноутбуків. Кожна дитина має свій особистий кабінет, в якому їй призначені предмети, які перегукуються зі шкільною програмою. Навчальними матеріалами є книги з читання, математики, англійської мови, природничих наук, суспільних наук тощо. Окрім цього, в системі доступні книги для читання на вибір учня, відповідно до їхніх вподобань та зацікавлень.

Окремою перевагою такої освітньої платформи є те, що вчитель та учень можуть спостерігати за прогресом у навчанні, відстежувати скільки часу дитина витратила на проходження матеріалу та тестування.

Привітати школярів з новими починаннями у навчанні та офіційно відкрити IT-лабораторію у Гімназії №10 прибули міський голова Дрогобича Тарас Кучма та генеральний директор IT-компанії Solve.Care меценат і благодійник Прадіп Гоел. На відкритті також були присутні керівник відділу освіти Віталій Вовків та депутат міської ради Юрій Кушлик.

У Дрогобичі це вже другий такий клас і це великий успіх. У вас зараз з’явилась чудова можливість глибше вивчати англійську, покращити свої вміння та вдосконалити свої знання. Англійська мова відкриває багато нових можливостей, але пам’ятайте: ви навчаєтесь, щоб примножувати багатства рідної держави. Адже саме вам піднімати та творити нову Україну, бути патріотами свого краю. Бажаю вам цікавого навчання, наполегливості та нових звершень, – привітав школярів Тарас Кучма.

Прадіп Гоел та його компанія всіляко підтримують Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії та неодноразово відвідував Дрогобич. Благодійник привітав школярів з новим стартом у навчанні та подякував учням та місту за те, що завжди відкриті до нових проектів та співпраць.

Ви – це наше майбутнє і майбутнє України. Ми хочемо вкладати у вас, бо саме ви будете творити кращий світ. Ви можете досягнути найвищих висот, яких лише захочете. Єдине, що буде визначати ваш шлях, це те, що є у вашому серці та яких зусиль ви прикладатимете. Весь світ відкритий для вас, будьте сміливі та відкриті до ного. Наша робота це – дати вам можливості, а ваша – це використовувати їх. Бажаю вам успіхів та захопливого навчання, – звернувся до учнів Гімназії №10 Прадіп Гоел.

На завершення з вітальним словом до гімназистів звернулась директорка навчального закладу Наталія Харитонова.

Направду наші діти сьогодні мають унікальну можливість навчатись на такій програмі. А те, що Прадіп Гоел сьогодні присутній на відкритті має надихнути наших дітей та мотивувати ще більше до наполегливого навчання. В умовах сьогодення ми не дамо ворогам зламати нас та понизити якість нашої освіти. Це навчання дасть вам не лише високі знання, а й зробить вас конкурентоспроможними та затребуваними на ринку праці, – зазначила директорка Гімназії Наталія Харитонова.

Після візиту до Гімназії, благодійник спільно із колегами та представниками компанії поспілкувались із міським головою та окреслили бачення подальшої співпраці. Відтак Тарас Кучма та Прадіп Гоел обговорили можливість побудови у Дрогобицькій громаді реабілітаційного госпіталю. Оскільки, за словами очільника громади, зараз наші медики проводять велику кількість операцій, як для цивільних, так і для військових і є гостра потреба у центрі проходження реабілітації після оперативного втручання.

Додамо, раніше IT-лабораторію Care.Schools вже відкрили у Дрогобицькому науковому ліцеї імені Богдана Лепкого.

Перейти до вмісту