Житло для ВПО залишиться на балансі громади

20:09 19 Серпня 2022

Забезпечити житлом внутрішньо переміщених осіб – спільне завдання органів державної та місцевої влади. Минає пів року з дня повномасштабного вторгнення російських окупантів на терени України. З перших днів до Дрогобича почали прибувати внутрішньо переміщені особи. За весь цей час Дрогобицька громада прийняла понад 20 тисяч осіб. Зараз у Дрогобичі проживає більше 11 тисяч вимушених переселенців. У комунальних закладах громади проживає 1126 осіб, з них 305 живе на базі навчальних закладів громади.

До навчального року залишилося 10 днів. Соціальними службами міста та волонтерами проведено колосальну роботу з пошуку житла та переселення ВПО зі шкіл у більш комфортні умови.

Також у громаді облаштовують житло для ВПО – споруджують будинок на вулиці Пилипа Орлика у Дрогобичі та завершують ремонт гуртожитку у Стебнику.

Міський голова Тарас Кучма вкотре побував на об’єкті у місті Стебнику, де підходить до завершення облаштування 32 квартир для вимушено переміщених осіб. Окрім облаштування житла, проводять й ремонт під’їзної дороги. Очільник громади поспілкувався з будівельниками та підрядником щодо плану виконання робіт та запланованого терміну їх завершення.

Також міський голова підтвердив, що житло, яке зараз облаштовують для ВПО залишиться у власності громади.

Втратити дах над головою – це страшна трагедія. Ми бачимо як українцям допомагає увесь цивілізований світ. Тому наш святий обов’язок – прихистити людей, які не від щастя покинули власні домівки. Для цього ми облаштовуємо соціальне житло. Наголошую, – на рівні держави затверджено, що у подальшому всі ці квартири залишаться на балансі громади, а це означає, що цей житловий фонд ми зможемо використовувати для потреб громади. Принагідно відзначу роботу будівельників, які щодня попри всі труднощі невтомно працюють, щоб у запланований термін здати об’єкти в експлуатацію, – прокоментував Тарас Кучма.

Зазначимо, у Дрогобичі процедура відбору претендентів на соціальне житло відбувається прозоро, за критеріями, визначеними Кабміном. З рейтинговими списками претендентів можна ознайомитися на сайті Дрогобицької міської ради у рубриці «Переселенцям».

Нагадаємо, що голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький відзначив Дрогобицьку громаду за реалізацію житлових проектів для ВПО.

Перейти до вмісту