Дух Різдва – переможе! У Дрогобичі розгорнуть виставку шопок та дідухів

10:20 22 Грудня 2022

25 грудня відзначатимемо Різдво за Григоріанським календарем. У Дрогобичі уже стало доброю традицією у день свята гуртовувати громаду колядками та виставкою різдвяних шопок. Минулого року різдвяна експозиція шопок зібрала чимала глядачів, на осуд яких було представлено біля 30 оригінальних виробів. Їх створили майстри Народних домів територіальної громади та навчальних закладів міста. Традиції не зрадять і цього року.

Цьогоріч шопок буде представлено не менше, кожну із них автори доповнили декором та удосконалили. Окрім цього, на виставці буде представлено і дідухи – ще один символ Різдва та незламності. Різдвяна шопка та дідух – в усьому світі є атрибутами різдвяних свят та дива. Україна цьогоріч в особливих умовах відзначатиме Різдво – на новонародженого Ісуса покладаємо наші найщиріші сподівання на найбільше чудо – перемогу над ворогом та новий етап розбудови та розвитку нашої держави, – коментує керівник відділу культури та мистецтв Леся Татарська.

Виставку різдвяних шопок та дідухів буде розгорнуто у центрі міста на терасі ресторації «Franko Burger». Стартуватиме дійство о 12:00год. 25 грудня. Доповненням до дійства стане виконання колядок творчими колективами міста та усіма присутніми.

Також 25 грудня у Парку культури та відпочинку різдвяний настрій для дітей даруватимуть вихованці Дрогобицької музичної школи №1. Діти виконають пісні на новорічно-різдвяну тематику. Тому запрошують долучатись до заходів усіх бажаючих.

Організатором дійств є Управління культури та розвитку туризму.

Перейти до вмісту