Дрогобич отримав допомогу з Британії для підтримки воїнів та вимушених переселенців

10:47 16 Грудня 2022

Дрогобицька громада, завдяки налагодженим міжнародним контактам, продовжує залучати гуманітарну допомогу для підтримки Збройних сил України, допомоги наближеним до фронту містам та вимушеним переселенцям – людям, які найбільше постраждали від війни.

Днями до Дрогобича прибула фура з гуманітарною допомогою з Британії. У складі отриманої допомоги – засоби гігієни та речі першої необхідності.

Допомогу передали британські благодійники Карл Дей (Carl Day), Майк Ділі (Mike Deely), Ендрю Пітулей (Andrew Pituley), які представляють британські логістичні компанії Anchor Freight LTD та Nostra Trade Sp.z.o.o. Долучився до допомоги Україні і рок-співак Rod Stewart.

Координують збір та доставку допомоги українці, які виїхали до Британії, рятуючись від війни. Перебуваючи далеко від Батьківщини, люди не залишаються осторонь та намагаються всіляко допомагати рідній країні в боротьбі з ворогом.

Допомогу розвантажили на складі одного з ліцеїв міста.

Ми отримали чимало засобів гігієни, дитяче харчування та трохи продуктів харчування тривалого зберігання. Левову частку допомоги скеровуємо нашим воїнам, решту – для підтримки ВПО. Ми вдячні всім, хто продовжує підтримувати нашу громаду та загалом Україну в боротьбі з ворогом. Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо енергетичної підтримки. Тому продовжуємо працювати над залученням такої допомоги, – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

До слова, британські благодійники неодноразово передавали гуманітарну допомогу до Дрогобича. Її доставкою, окрім органу місцевого самоврядування, займалися і місцеві волонтери.

Загалом з часу повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Дрогобицькій громаді вдалось залучити понад 1400 тонн гуманітарної допомоги, 11 карет швидкої допомоги, 12 позашляховиків та 2 автобуси. Робота над залученням гуманітарної допомоги триває, – особливо в частині енергетичної підтримки, якої сьогодні особливо потребує і наша громада, і Україна загалом.

Перейти до вмісту