Дрогобич готується до підписання договору про партнерство з французьким містом Сабле-Сюр-Сарт

10:31 10 Травня 2022

З 24 лютого 2022 року, після повномасштабного вторгнення росії на територію України, місцевим самоврядуванням розгорнуто активну кампанію зі збору гуманітарної допомоги. У цій ситуацій важливу роль відіграли налагоджені партнерські відносини з містами-побратимами. Активно допомагає цьому й місцевий бізнес, який також має співпрацю з містами в різних країнах світу.

Одним з таких прикладів є співпраця з французьким містом Сабле-Сюр-Сарт.

Як інформують у КУ «Інститут міста Дрогобича», завдяки активній позиції мешканців міста, до Дрогобича вже двічі доставили гуманітарну допомогу. Зараз ведуться перемовини щодо підписання договору про партнерство та співпрацю між двома містами. Таким чином у Дрогобича з’явиться ще одне місто-побратим за кордоном.

У час війни ми максимально залучаємо партнерів зі всього світу. Наше завдання – збір гуманітарної допомоги як для ЗСУ, так і для міст, де проходять бойові дії, а також для вимушено переміщених осіб. Як бачимо, наша стратегічна ціль – партнерство влади і бізнесу дають свої результати. Ми очікуємо, що вже найближчим часом такий договір буде підписано і ми матимемо нове поле для діяльності, – прокоментував директор КУ «Інститут міста Дрогобича Володимир Кондзьолка.

Нагадаємо, місто Сабле-Сюр-Сарт прийняло 60 біженців з України, частині з яких було надано медичну допомогу.

Перейти до вмісту