Дрогобицька громада вкотре очолила рейтинг сталого розвитку серед громад Львівщини

10:34 26 Січня 2022

Дрогобицька громада вкотре очолила рейтинг інституційної спроможності та сталого розвитку, проведений між малими та середніми громадами Львівщини з чисельністю населення до 150 тисяч осіб.

Рейтинг громад Львівщини оприлюднили днями на офіційній сторінці Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу.

Він був сформований за результатами обробки наданої громадами інформації та експертної оцінки офіційних сайтів громад.

Дрогобицька громада кілька років поспіль очолює Рейтинг на Львівщині та продовжує працювати над покращенням існуючих показників. Цьогоріч Дрогобицька територіальна громада має показник 100,3 бали і таким чином на понад 25 балів випереджає найближчу в Рейтингу – Жовківську громаду.

Загалом громади оцінюють за чотирма десятками критеріїв. Експерти «Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу» оцінюють кожну громаду, вивчаючи функціонал та доступність офіційного сайту та анкету, яку заповнює орган місцевого самоврядування. Також беруться до уваги відкриті джерела інформації та звернення громадян з наданими документальними підтвердженнями.

Рейтинг є продуктом проекту «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки» формується на основі оцінок експертів проекту та відкритої об’єктивної інформації, отриманої з доступних джерел.

Перейти до вмісту