Гуманітарна підтримка від Чехії: переселенці, що тимчасово мешкають у Стебнику отримали допомогу від міжнародної ГО «Людина в біді»

13:17 25 Травня 2022

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» («People in Need», Чехія), яка активно доставляє гуманітарну допомогу особам, які вимушено переселилися з зони бойових дій та знайшли прихисток в безпечних містах Львівщини – підтримала переселенців, які нині мешкають у Стебнику.

Безпосередньо 24 травня гуманітарну допомогу від чеської організації вручили внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають в обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона та освітніх закладах Стебника.

До складу гуманітарної допомоги входять – мікрохвильові печі, холодильники, пральні машини, плити кухонні, порохотяги, кухонні набори, матраци та інше. Загалом – 10 тонн.

Додамо, МГО «Людина в біді» допомагає внутрішньо переміщеним особам, які проживають у Дрогобицькій територіальній громаді уже неодноразово. У квітні волонтери організації збирали заявки на отримання грошової допомоги від сімей з особливо вразливих категорій населення (де є особи літнього віку, люди з інвалідністю). Таким чином упродовж трьох місяців починаючи з травня кожному члену сім’ї організація виплачуватиме 2200 грн. Таку допомогу отримають 1 800 сімей з числа ВПО.

Зазначимо, що на території Дрогобича та територіальної громади станом на зараз як внутрішньо переміщені особи зареєструвалися майже 35 тисяч людей.

Перейти до вмісту