Гарячому харчуванню бути: виконком затвердив нову ціну на харчування для школярів – вартість підняли до 56 гривень

12:53 21 Лютого 2023

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради затвердив рішення про підняття вартості послуги гарячого харчування – із 40 до 56 грн. Відповідне рішення члени виконкому одноголосно прийняли сьогодні, 21 лютого. За словами керівника відділу освіти Віталія Вовківа – такий крок був вимушений, оскільки на останні тендерні процедури з організації гарячого харчування в школах міста та територіальної громади – не зголосився жоден із приватних підприємців, що займаються наданням даних видів послуг.

Ситуація парадоксальна – на харчування у 40 грн не подався жоден приватник у жоден навчальний заклад міста та територіальної громади. Тож після детального аналізу цін на ринку ми прийняли рішення підвищити вартість до 56 грн. за харчування на дитину. Відтак, виконком сьогодні підтримав цю пропозицію, – прокоментував Віталій Вовків.

За твердженнями керівника відділу освіти ДМР в ці дні вчергове буде оголошено тендер на гаряче харчування для школярів як Дрогобича так і територіальної громади. У відділі освіти висловлюють сподівання, що цього разу приватні підприємці зголосяться на оновлену цінову політику.

Додамо, у Дрогобицькій громаді діє рішення про безкоштовне харчування пільгових категорій школярів. Однак до сьогодні харчуватись безкоштовно такі діти не можуть – оскільки послуга не надається.

Відтак було прийнято рішення про виплату таким сім’ям разової компенсацію з місцевого бюджету у розмірі 1500 гривень за дитину-пільговика.

Загалом, у Дрогобицькій громаді таку виплату отримали 1868 осіб з числа пільгових категорій на загальну суму 2 мільйони 802 тисячі осіб.

Відповідно до затвердженого переліку, право на безкоштовне гаряче харчування у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької міської ради, мають:
– Діти-сироти,
– Діти, позбавлені батьківського піклування,
– Діти, із сімей, які отримують допомогу, як малозабезпечені
– Діти учасників антитерористичної операції і прирівняних до них осіб та членів їх сімей, загиблих під час Революції Гідності,
– Діти, один із батьків яких пропав безвісти чи помер під час захисту незалежності та суверенітету України,
– Діти батьків, які мобілізовані до лав Збройних Сил України та приймають безпосередню участь у бойових діях, згідно довідки, виданої відповідною військовою частиною,
– Діти внутрішньо переміщених осіб, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів,
– Діти, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на дану пільгу,
– Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

Перейти до вмісту