Вирішують не лише потреби медзакладів, а й проблеми громадян соціальних категорій, – із засідання Міжрегіонального координаційного штабу з протидії коронавірусу

25 Березня 21:51

У середу, 25 березня, у Дрогобицькій міській раді відбулося друге засідання Міжрегіонального координаційного штабу з протидії коронавірусу на Дрогобиччині.

До складу Міжрегіонального координаційного штабу входять як керівники міст Дрогобича, Борислава, Трускавця, Стебника, Дрогобицького району, так і очільники силових структур та з питань надзвичайних ситуацій, медики.

Головою Міжрегіонального координаційного штабу з протидії коронавірусу є міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Під час засідання начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба проінформував присутніх про ситуацію із готовністю закладів охорони здоров`я, зокрема КНП «Стебницька міська лікарня», до можливої госпіталізації хворих у випадку поширення захворювання на коронавірус.

За словами головного медика Дрогобича, у Стебницькій міській лікарні замінюють старий киснепровід на новий для забезпечення лікарні достатньою кількістю кисню, який необхідний для роботи апаратів штучної вентиляції легень. Всього у лікарні передбачено 80 точок підключення до кисню.

Щодо апаратів ШВЛ, то в сукупності у регіоні їх 10, що перекриває першочергові потреби. Кваліфікованих лікарів, які зможуть надати медичну допомого в умовах спалаху коронавірусу, у регіоні також достатньо. Для них закупили необхідну на перший час кількість засобів захисту.

Однак, КНП «Стебницька міська лікарня», як зазначив Володимир Чуба, потребує ще низки спецзасобів, зокрема це захисні костюми, маски та ін.

«Основною нашою метою є забезпечення населення кваліфікованою медичною допомогою», – зазначив голова Штабу Тарас Кучма.

Окрім цього, під час наради обговорили механізм дій із забезпечення населення соціальних категорій допомогою, яка у зв`язку із продовженням карантину до 24 квітня, буде їм необхідна. Мова йде зокрема про надання їм продуктів харчування.

Питання доїзду медиків, а також працівників комунальних підприємств міста, які проживають на території району, а працюють у Дрогобичі, продовжать обговорювати на наступному засіданні Міжрегіонального штабу. На разі спецрейси курсують, однак для їх подальшої роботи необхідно врегулювати механізм матеріально-технічного забезпечення.

Начальник Дрогобицького відділу СБУ Борис Пантюхов закликав очільників громад, які були присутні на засіданні, провести з мешканцями своїх територій роз`яснювальну роботу щодо відповідальності за поширення неправдивої інформації про ситуацію із захворюванням на коронавірус. Черпати інформацію громадяни повинні з офіційних джерел, щоб уникнути створення загальної паніки. При виявленні таких випадків винних притягатимуть до відповідальності.

Офіційну інформацію щодо ситуації з коронавірусом у регіоні висвітлює Кризовий медіа-центр, який функціонує при Штабі. Інформацію розміщують на офіційному інтернет-порталі Дрогобицької міської ради, а також на сторінках ДМР у соціальних мережах Facebook, Instagram та Telegram.

Наступне засідання Штабу відбудеться у п`ятницю, 27 березня.

Перейти до вмісту