Безпека понад усе: пам’ятник Тараса Шевченка на час війни обкладуть мішками з піском

9:55 29 Березня 2022

Пам’ятник Тараса Шевченка у Дрогобичі можуть обкласти мішками з піском. Таким способом сьогодні, у час війни, у низці міст України намагаються зберегти від атак окупанта скульптури, пам’ятки архітектури та монументи. Мішки із піском захищають цінні пам’ятники від ймовірних руйнувань.

Як підкреслив під час понеділкової наради міський голова Дрогобича Тарас Кучма – дрогобичанам хвилюватися не слід, більшість міських пам’ятників розташовані у скверах та в таких місцях, що їм не загрожує бомбардування. Оскільки, території прикриті деревами або ж іншими спорудами.

Однак, є питання по пам’ятнику українському Пророку – Тарасу Шевченку. Він розміщений на доволі відкритій площі. Тому необхідно подбати про безпеку цього монумента та обкласти його задля безпеки мішками із піском, – резюмував Тарас Кучма.

За твердженнями керівника управління культури та розвитку туризму ДМР Ігоря Чави, спільно з фахівцями зі Львова вже проведено роботу зі замірів однієї із сакральних споруд міста. Це на випадок якщо б святиня постраждала від ворожих атак. Аналогічні дії буде проведено із іншими старовинними храмами Дрогобича.

Перейти до вмісту