Безпека в час повітряної тривоги: триває облік та обстеження найпростіших укриттів Дрогобицької громади

11:51 11 Листопада 2022

Відповідно до розпорядження міського голови Дрогобича Тараса Кучми про активізацію роботи щодо укриття населення в захисних спорудах та організацію їх обліку на території Дрогобицької міської територіальної громади, проводяться повторні обстеження готовності захисних споруд (сховищ, ПРУ, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів) та створення умов для довготривалого перебування в них населення.

Протягом останнього тижня було проведено повторні комісійні огляди всіх навчальних закладів та закладів дошкільної освіти, які підпорядковуються відділу освіти Дрогобицької міської ради.

Як стверджує спеціальна комісія, – всі виявлені раніше недоліки були усунуті керівниками закладів, що дає змогу забезпечити безпеку учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги.

На наступному тижні комісія проведе додаткові огляди укриттів закладів культури та охорони здоров’я.

Окремо комісією було надано рекомендації балансоутримувачам щодо найпростіших укриттів (підвальних приміщень). Зокрема в частині розробленого порядку, донесення до мешканців правил поведінки під час перебування в укриттях та поновлення вказівників маршрутів руху до них.

Важливо, щоб в кожному будинку була відповідальна особа, яка відповідатиме за ключі від укриття (підвального приміщення). Її контакти мають бути загальнодоступні та розміщені на вході в будинок, а під час тривоги укриття мають бути відчиненими.

Нагадуємо, що перебування у найпростіших укриттях є запорукою вашої безпеки, а перебування на відкритій місцевості може нести небезпеку для вашого життя та здоров’я у разі виникнення надзвичайної ситуації. Відтак мешканців Дрогобицької громади та тимчасово переміщених осіб, які проживають зараз в нашій громаді, – просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Після завершення роботи комісії буде проведено облік всіх найпростіших укриттів на території Дрогобича та Стебника.

Відповідно буде доповнена інтерактивна мапа укриттів.

Раніше електронну мапу укриттів Дрогобича поповнили 134-ма найпростішими укриттями – підвальними приміщеннями багатоповерхівок, які можуть вберегти життя людей у випадку повітряної тривоги.

Окрім переліку адрес укриттів, на електронній мапі доступна інформація про площу кожного укриття та кількість людей, які можуть поміститись в ньому під час повітряної тривоги.

Мапа укриттів доступна на інтернет порталі Дрогобицької міської ради у розділі «Smart City».

Перейти до вмісту