Ансамбль «Верховина» заключним зимовим концертом попрощався з колядою та зібрав кошти на автомобіль для воїнів

14:21 13 Лютого 2023

12 лютого в Катедральному соборі Пресвятої Трійці Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина», через колядки та щедрівки, попрощався з колядою. Того ж дня «Верховина», окрім заключного зимового концерту, очолила як хор і недільну літургію в храмі.

Окрім цього, за традицією під час концерту було виставлено благочинні скриньки для збору пожертв на українське військо. Як повідомив Сергій Дмитрієв – вдалось зібрати понад 11 тис. грн. Їх вже передали бійцю тероборони Володимиру Бараняку.

Від початку повномасштабного вторгнення росії – всі колективи Управління культури та розвитку туризму проводять благодійні концерти і таким чином збирають кошти на підтримку Збройних сил України. Тішимось, що таким чином долучаємось до нашої перемоги та міцно тримаємо культурний фронт. Тому радіємо, що маємо змогу закрити хоч деякі потреби ЗСУ, – підкреслив Сергій Дмитрієв.

Додамо, минулого тижня ансамбль «Верховина» повернувся із музично-благодійного туру із Польщі. Туди верховинівці їздили, щоб подякувати польським містам-партнерам за підтримку України та різнопланову допомогу з перших днів війни. Із концертами-подяками вдалось побувати в Кракові, Битомі, Пекарі-Сльонських, Руді Сльонській. Паралельно, також було організовано збір коштів на потреби українських військових. Вдалось зібрати 3 тис. доларів, за які придбали позашляховик Toyota RAV4. Наразі автівка проходить діагностику та ремонт. Відтак відбуде до наших захисників із 67 Окремого батальйону ТРО.

Перейти до вмісту